Κίνημα δεν πληρώνω- Μέτωπο Λαού Τρικάλων. Να καταργηθούν τα διόδια

oxi diodia 300dpi 1

1. Το Κίνημά μας, που μήτρα του υπήρξε προ 5ετίας ο αγώνας κατά των διοδίων, θα συμμετάσχει στην Πανελλαδική Συνάντηση Κινήσεων και Επιτροπών Αγώνα κατά των Διοδίων που θα γίνει το Σάββατο 28 Μαρτίου, ώρα 10 π.μ. στο Αμφιθέατρο της Δ/νσης Μεταφορών Περιφέρειας Αττικής, οδός Μεσογείων 156 στην Αθήνα, με σκοπό την κατάργηση των διοδίων.

Τα διόδια στην Ελλάδα αποτελούν ένα διαρκές οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο, όπου συμπράττουν το μεγάλο εργολαβικό κατεστημένο με το μνημονιακό πολιτικό προσωπικό της διαπλοκής και της κλεπτοκρατίας.

Ζητάμε και θα συνεχίσουμε ν’ αγωνιζόμαστε για να καταργηθούν τα ληστρικά διόδια, να απελευθερωθούν οι εθνικοί μας δρόμοι απ’ τους σταθμούς (φυλάκια κατοχής) και να δοθούν στους πολίτες για ελεύθερη χρήση τους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ έχει υποχρέωση να καταργήσει ΤΩΡΑ τα διόδια. Είναι κρίμα, που ακόμα δεν είπε λέξη γι’ αυτά, ενώ γνωρίζει πως έχουμε τα πιο πυκνά και ακριβά διόδια παγκοσμίως.

2. Το Κίνημά μας εντός των ημερών θα καταθέσει αίτηση για συζήτηση και λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων για κατάργηση των ληστρικών διοδίων. Σημειώνουμε ότι αντίστοιχη απόφαση έχει λάβει ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων, ενώ το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας από πέρυσι (το 2014) με ομόφωνη απόφασή του έχει ζητήσει την πλήρη κατάργηση των διοδίων σε επίπεδο Θεσσαλίας.

Τι λέτε; Το Δ.Σ. Τρικκαίων επί Δημαρχίας Δ. Παπαστεργίου θα το τολμήσει;

.