«Κίνημα Αλλαγής» το νέο κόμμα του ΓΑΠ (UPD)

kinal21420208360

Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματος «Κίνημα Αλλαγής» και κάλεσε τον κόσμο στα «αποκαλυπτήρια» του Σαββάτου

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τα αποκαλυπτήρια του νέου κόμματος, με την ονομασία «Κίνημα Αλλαγής».

Το όνομα του νεοσύστατου κόμματος, προσπαθεί να «κολλήσει», σύμφωνα με τον Παπανδρέου και τους συνεργάτες του, το νέο εγχείρημα με τις ιστορικές καταβολές του ΠΑΣΟΚ και τον ιδρυτή του κόμματος, Ανδρέα Παπανδρέου.

Σχετικά με την ιδρυτική διακήρυξη, θα υπάρχουν περίπου 200 υπογραφές, οι οποίες στην πλειοψηφία τους, θα προέρχονται από άτομα νεαρής ηλικία, με στόχο να δοθεί «τόνος φρεσκάδας», στο όλο εγχείρημα.

Επίσης, το κείμενο θα «πατήσει» σε θέματα όπως η καταπολέμηση του πελατειακού κράτους, η ανάγκη προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και η διαμόρφωση κλίματος σύμπνοιας μεταξύ των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων.

Ανακοίνωση του ΓΑΠ

«Νέα χρονιά,

Νέο ξεκίνημα.

Ήρθε η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου.

Ήρθε η ώρα για να οικοδομήσουμε, όλοι μαζί, το νέο πολιτικό σπίτι που θα στεγάσει τις προοδευτικές μας αξίες, τις αξίες που μας ένωσαν και μας ενώνουν.

Αφουγκραζόμενοι τη δική σας φωνή, την απαίτηση χιλιάδων πολιτών από όλη την Ελλάδα, παίρνουμε την πρωτοβουλία και απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες σε αυτό το νέο ξεκίνημα.

Αύριο, στις 5:30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138), δεν ιδρύουμε ένα ακόμη κόμμα.

Από αύριο, συμμετέχουμε στην αφετηρία ενός Κινήματος, που μπορεί και πρέπει να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στα μεγάλα διακυβεύματα που αφορούν τη χώρα και τον Ελληνικό λαό.

Ενός Κινήματος που θέλουμε να διασφαλίσει την παρουσία των πραγματικών δυνάμεων της προόδου στο επόμενο Κοινοβούλιο, των δυνάμεων που πιστεύουν και το έχουν αποδείξει στην πράξη με πραγματικές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, ότι η Ελλάδα δεν θα υπερβεί οριστικά την κρίση, δεν θα ανακάμψει οριστικά, αν δεν αλλάξει οριστικά, αν δεν αλλάξει συθέμελα, με βάση ένα «Ελληνικό Σχέδιο» και Θεσμούς που λειτουργούν – με τον πολίτη συμμέτοχο.

Ενός Κινήματος που θα εργαστεί στην επόμενη Βουλή για να διασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για μια ασφαλή και οριστική έξοδο από την κρίση.

Ενός Κινήματος, που θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να γίνει πράξη η μετάβαση στη Μεταπελατειακή Ελλάδα, με όραμα την οικοδόμηση μιας Ελλάδας Δικαιοσύνης και Δημιουργίας.

Ενός Κινήματος, η συγκρότηση του οποίου θα ολοκληρωθεί με ανοιχτό, συμμετοχικό Συνέδριο – που θα προσδιοριστεί μετά τις εκλογές, όπου θα αποφασιστούν τα πάντα. Κινηματικά, συμμετοχικά, με αρχές αυτοοργάνωσης, από τη βάση. Όπως αξίζει σε ένα Κίνημα που ανταποκρίνεται στις αρχές της Δημοκρατίας, του Σοσιαλισμού και της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Ενός Κινήματος, που βάζει πρώτα την Ελλάδα και τους πολίτες της – όχι τα πάσης φύσεως πελατειακά ή άλλα συμφέροντα.

Με τις ευχές μου για καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, απευθύνω κάλεσμα συμμετοχής,

Από αύριο, 3 του Γενάρη,

Πάμε»

.