ΚΙΝΗΜΑ: «105.000 φορολογικά βιβλία έκλεισαν τη διετία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ- Η ελπίδα ήρθε, είδε και απήλθε»

«Τα προβλήματα δεν ξορκίζονται με τους μύθους και τα ψευδή που έσπειραν. Η ελπίδα ήρθε, είδε και απήλθε», αναφέρει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών με αφορμή το κλείσιμο 105 χιλιάδων φορολογικών βιβλίων κατά τη διετία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Ο απολογισμός τους συμπεριλαμβάνει πλέον τους 105.000 φορολογούμενους που έκλεισαν τα φορολογικά τους βιβλία και έπαυσαν την  επαγγελματική τους δραστηριότητα μέσα στην τελευταία διετία, ενώ το κύμα εξόδου συνερίζεται από τους αυτοαπασχολούμενους  με μπλοκάκι.
Ο απολογισμός τους χαρακτηρίζεται από το ασφαλιστικό που παραμένει στο κενό, παρά τις θυσίες όλων και το φορολογικό-επενδυτικό περιβάλλον να μην μπορεί να σώσει το παραμικρό», αναφέρει το ΚΙΝΗΜΑ.

«Η χώρα και οι πολίτες δεν έχουν την πολυτέλεια του χρόνου που έχει ο κ. Τσίπρας και οι βουλευτές τους για να περιμένουν πότε ο Πρωθυπουργός θα αντιληφθεί και θα ιεραρχήσει τα πραγματικά προβλήματα», τονίζει το Γραφείο Τύπου του κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου και προστίθεται στην ανακοίνωση: «Η χώρα και οι πολίτες δεν μπορούν να συνεχίσουν να βιώνουν αυτήν την αβεβαιότητα».

«Διάλογος άμεσα με τους παραγωγικούς φορείς, για άμεσα μέτρα σωτηρίας της εγχώριας αγοράς αλλά και για τα μέτρα εκείνα που θα διευκολύνουν με όρους αξιοπρέπειας τους επιχειρηματίες που αναγκαστικά θα πρέπει να εγκαταλείψουν την αγορά επιτείνοντας την ανεργία», επισημαίνεται ακόμη στην ανακοίνωση.

«Απαιτούμε ως δημοκρατικός προοδευτικός χώρος πραγματικές κινήσεις κατά του πελατειασμού και της διαφθοράς, κατά της παραοικονομίας και των υπόγειων διαδρομών. Αυτός είναι ο ορθός τρόπος ώστε να επιτευχθεί η αναγκαία εξοικονόμηση πόρων για την επίτευξη των στόχων της δημοσιονομικής πολιτικής και όχι με το γονάτισμα πολιτών και επιχειρήσεων, ή ακόμα χειρότερα, με την επανάληψη όσων έζησε η χώρα το καλοκαίρι του 2015 με τις γνωστές συνέπειες», καταλήγει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

thecaller