Κοινή κάθοδο στις εκλογές με ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει η ΔΗΜΑΡ

dimar 570

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πυρετός διαβουλεύσεων επικρατεί στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ έπειτα από τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό με την επίσπευση της προεδρικής εκλογής στις 17 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost Greece μία από τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι να προχωρήσουν σε αδράνεια της λειτουργίας του κόμματος και παράλληλα να απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση προς τον ΣΥΡΙΖΑ για κοινή κάθοδο στις εκλογές. Άλλωστε γι’ αυτό στο γραφείο του Φώτη Κουβέλη βρέθηκαν ο εκπ. Τύπου Χρήστος Μαχαίρας, ο υπευθ. του οργανωτικού Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής Δημ. Χατζησωκράτης και ο γραμματέας της ΚΟ Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Για την Τετάρτη το απόγευμα είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση και της εκτελεστικής επιτροπής και της ΚΟ όπου αναμένεται να τεθεί και επισήμως η πρόταση για κοινή καθοδο με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν οι κατάλληλες ζυμώσεις με βουλευτές του κόμματος στους οποίους εξηγήθηκε ότι λόγω του εκλογικού νόμου και του bonus των 50 εδρών που εξασφαλίζει το πρώτο κόμμα, δεν επιτρέπεται ο συνασπισμός κομμάτων και η μόνη λύση, είναι να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα πάντα με ασφαλείς πληροφορίες σχετικές επαφές υπήρξαν και μεταξύ βουλευτών των δύο κομμάτων, τις τελευταίες ώρες.

Εάν τελικά επιτευχθεί αυτή η λύση απομένει να γίνει γνωστό ποιοι θα είναι οι βουλευτές εκείνοι οι οποίοι θα δεχθούν να ακολουθήσουν το δρόμο της επιστροφής προς τον ΣΥΡΙΖΑ και εάν θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις.

news247.gr