Κοινή επιστολή περιφερειαρχών για την Ε65

 

E65

 

 

 

 

Την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Ε65 και την σύνδεσή του με την Εγνατία Οδό όπως έχει προβλεφθεί ζητούν με κοινό έγγραφό τους προς τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, του αρχηγούς των κομμάτων της κυβέρνησης κ.κ Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη και τον υπουργό ανάπτυξης και υποδομών κ. Κωστή Χατζηδάκη οι Περιφερειάρχες Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και μετά από σχετικές αποφάσεις των τριών Περιφερειακών Συμβουλίων.

Οι Περιφερειάρχες τονίζουν την σημαντικότητα και την αναγκαιότητα της σύνδεσης του Οδικού Άξονα Ε-65 με την Εγνατία Οδό για να αποτελέσει τη βασική οδική αρτηρία, που θα συνδέει τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας με ασφάλεια και ταχύτητα τόσο μεταξύ τους, όσο και με τη Βόρεια και Νότια Ελλάδα, καθώς και με τον ευρύτερο χώρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης

Αναλυτικά στην επιστολή τους οι Περιφερειάρχες αναφέρουν:

Με μεγάλη αγωνία παρακολουθούμε τις προσπάθειες που γίνονται για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών αξόνων της χώρας μας, οι περισσότεροι εκ των οποίων αφορούν άμεσα ή έμμεσα  την Κεντρική και Βορειοδυτική Ελλάδα.

Ειδικότερα για τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου, είναι ζωτικής και πρωτεύουσας σημασίας η ολοκλήρωση της κατασκευής του οδικού άξονα Ε-65  με κατάληξη στην Εγνατία οδό.   Για μας είναι δρόμος  «ζωής» για την ευρύτερη περιοχή που, όπως γνωρίζετε,  παρουσιάζει έντονη αναπτυξιακή υστέρηση.

Με ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία, τους τελευταίους μήνες,  γινόμαστε αποδέκτες πληροφοριών περί προθέσεων είτε να μείνει ημιτελές το έργο, είτε,  στην ακόμη απευκταία περίπτωση,  να εγκαταλειφθεί πλήρως.

Για τις Περιφέρειες μας, η επανεκκίνηση του οδικού άξονα και η σύνδεσή του με την Εγνατία Οδό είναι αδιαπραγμάτευτη. Θεωρούμε δε ότι το έργο πρέπει να συνεχιστεί με προτεραιότητα το τμήμα Μουργκάνι Καλαμπάκας – Εγνατίας, καθώς το υπόλοιπο τμήμα βρίσκεται σε καλή κατάσταση και μπορεί να εκτελεστεί σε δεύτερο στάδιο.

Κάθε άλλη σκέψη ή απόφαση κινείται σε λάθος κατεύθυνση, καθηλώνει αναπτυξιακά τις τρεις περιφέρειες και μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.

 

 

.