ΚΙΝΑΛ: Η «επόμενη μέρα» μπορεί να είναι μόνο πράσινη!

«Η πρωτόγνωρη φυσική καταστροφή βρήκε άνθρωπο και περιβάλλον στη χώρα μας να πορεύονται στην ίδια τραγική μοίρα», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «η Κυβέρνηση με την αποτυχημένη αντιμετώπιση των πυρκαγιών, έγινε η ιδία “χορηγός” της κλιματικής αλλαγής.

-Με τις γιγαντιαίες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα και άλλων επιβλαβών στοιχείων που εκλύθηκαν στην ατμόσφαιρα από τις φωτιές.

-Με την αποτέφρωση εκατομμυρίων δέντρων και άλλων φυτικών οργανισμών που απορροφούσαν το “αέριο του θερμοκηπίου” και τα ρυπογόνα μικροσωματίδια.

-Με την αρνητική επίδραση στο μικροκλίμα από την εξάλειψη της χλωρίδας που λειτουργεί ως φυσικό κλιματιστικό.

-Με τη μείωση της ποσότητας και την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού που προκαλούνται από την εξαφάνιση των δασών και τη ρύπανση των εδαφών.

-Με την εξόντωση της βιοποικιλότητας και τις βλάβες στο οικοσύστημα που θα κάνουν δεκαετίες για να επουλωθούν.

-Με την εξαφάνιση παραδοσιακών επαγγελμάτων συνυφασμένων με το δάσος και την επακόλουθη απασχόληση των ανέργων σε τομείς με μεγαλύτερο αποτύπωμα άνθρακα.

-Με τις συνέπειες που θα προκληθούν από αναμενόμενα πλημμυρικά φαινόμενα.

Δεν ξεχνάμε φυσικά τον ανείπωτο πόνο που προκλήθηκε στο “ζωικό βασίλειο”. Προειδοποιούμε ότι το Κίνημα Αλλαγής, ως το μόνο κοινοβουλευτικό πράσινο Κόμμα είναι αντίθετο σε κάθε υποκριτική προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, σε κάθε προσπάθεια αλλαγής του δασικού χαρακτήρα των περιοχών που επλήγησαν, σε κάθε προσπάθεια υλοποίησης αντιπεριβαλλοντικών έργων στις καμένες εκτάσεις και σε κάθε προσπάθεια αλλοίωσης της φυσικής δασικής αναγέννησης με νεοφιλελεύθερες “πατέντες”.

Η “επόμενη μέρα” μπορεί να είναι μόνο πράσινη!», καταλήγει εμφατικά η ανακοίνωση του Τμήματος Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής.