ΚΙΝΑΛ για μίνι ανασχηματισμό: Η κυβέρνηση δεν είναι Playmobil

Τον μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησης σχολίασε με ανακοίνωσή του ο τομέας Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος Αλλαγής, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση δεν είναι Playmobil».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ, ως προς τον νέο υφυπουργό, με αρμοδιότητα τα θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, «τις αρμοδιότητές του, δεν τις γνωρίζουμε, όπως επίσης δεν γνωρίζουμε πώς αυτές θα συνυπάρξουν με τις αρμοδιότητες του κ. Χαρδαλιά».

Και προσθέτει: «Δεν γνωρίζουμε, επίσης, ποια από τις αρμοδιότητες για τα θέματα της κρατικής αρωγής που έχει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, θα πάψει να ασκεί, αφού πρόσφατα με νόμο της κυβέρνησης αυτά τα θέματα περιήλθαν σ’ αυτόν».

Εξηγήσεις ζητά από τον πρωθυπουργό

Το ΚΙΝΑΛ καλεί τον πρωθυπουργό να διευκρινήσει άμεσα τι θα αναθεωρηθεί από το υφιστάμενο ρυθμιστικό πλαίσιο αντιμετώπισης των καταστροφών, αλλά και «πώς δεν θα βρεθούμε μπροστά σε μία ακόμη επικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ του μέχρι πρότινος εκλεκτού τού Μαξίμου και του νέου», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι η τοποθέτηση του νέου υφυπουργού «σηματοδοτεί ακόμη μία πράξη συγκέντρωσης εξουσίας στον πρωθυπουργό».

«Βεβαίως, αυτός επιλέγει τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί η κυβέρνησή του», προσθέτει το ΚΙΝΑΛ, «πλην όμως είναι, πλέον, και τυπικά, ο ίδιος υπεύθυνος για τα θέματα της αντιμετώπισης καταστροφών», διευκρινίζει.

Η Χαριλάου Τρικούπη τονίζει ότι αναμένει άμεσα «τις οφειλόμενες εξηγήσεις», προκειμένου να κατανοήσει ο ελληνικός λαός «γιατί θα πρέπει να συντηρεί πολλαπλές διοικητικές και πολιτικές δομές με το ίδιο αντικείμενο και πώς αυτές θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση της καταστροφής».

«Ο χρόνος των επικοινωνιακών πομφόλυγων τελειώνει», καταλήγει χαρακτηριστικά.

parapolitika.gr