Κι αν ξανάρθουν;

THEATRO

Τις μέρες αυτές, λόγω και εθνικής επετείου, είναι ακόμη πιο επίκαιρο το θεατρικό έργο των Σακελλάριου-Γιανακόπουλου “οι Γερμανοί ξανάρχονται”. Ένα κείμενο το οποίο, με ξεκαρδιστικό τρόπο βέβαια, καυτηριάζει την συνήθεια των πολλών να μην διδάσκονται από τα μαθήματα της Ιστορίας και να περιμένουν από ξένους να σωθούν ή ότι ο κοινός εχθρός παραμονεύει και χαίρεται με διαιρέσεις χωρίς νόημα, αντί να παλεύουν για την λύση των πραγματικών προβλημάτων αυτού του τόπου.

Το έργο λοιπόν αυτό, το οποίο η θεατρική ομάδα των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης “θεατρικές διαδρομές” ανεβάζει ξανά την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, στις 9:00μμ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, αποκτά μεγαλύτερη αξία, τόσω λόγω των ημερών, όσο και επειδή εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που θα παίζουν στην εν λόγω παράσταση. Δηλαδή, άνθρωποι που προσπαθούν με κόπο και θυσίες να μάθουν στους μαθητές όχι μόνο όσα αναφέρει το πρόγραμμα σπουδών, αλλά και ήθος, αξιοπρέπεια, θέληση για προκοπή.
Βέβαια, και αυτό αποδείχτηκε περίτρανα το καλοκαίρι, με την θριαμβευτική παράσταση στο ανοιχτό θέατρο, δεν υστερεί σε αισθητική αξία το έργο. Όλοι οι συντελεστές του, αφανείς ή επί σκηνής, δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, προκειμένου να ευχαριστηθεί ο κόσμος μια όμορφη παράσταση.
Τέλος, επειδή η εκπαίδευση πρέπει να σημαίνει και αλληλεγγύη, αλλά και φροντίδα για τον συνάνθρωπό μας, αποφασίσουμε να υπάρχει μια οικονομική ενίσχυση 2 ευρώ για την ΦΛΟΓΑ, η οποία φροντίζει παιδιά που έχουν κάποια νεοπλασματική ασθένεια, αλλά και τις οικογένειές τους. Το πολύ αυτό σημαντικό έργο θέλουμε κι εμείς να στηρίξουμε με την θεατρική μας παράσταση, καλώντας δώσει τα 2 εύρώ, όποιος μπορεί.
Σας περιμένουμε λοιπόν την Παρασκευή, να γελάσουμε, να διασκεδάσουμε, να προβληματιστούμε, να ξαναβρεθούμε.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΑΡΓΙΑΜΗ
ΠΑΙΖΟΥΝ ( με τη σειρά που εμφανίζονται)
Μαριγώ: Αθηνά Κοντογιάννη
Ζήσης: Γιώργος Τυρνενόπουλος
Καίτη: Χρύσα Χαρδαλίδου
Χάρρυ: Γιώργος Πατούκας
Λευτέρης: Κώστας Παλλαντζάς
Ξενοφώντας: Χρήστος Κωστάκης
Ουρανία: Ναυσικά Δήμου
Θόδωρος: Δημήτρης Γκουγκουλιάς
Γκεσταπίτης: Κώστας Μαντζανάς
Ραδιοφωνική φωνή: Χριστίνα Σταμούλη
‘Ελλη: Μαριάννα Αποστόλου
Τρελλός: Κώστας Καπερώνης
Γιατρός: Αθανασία-Σούζυ Αναγνωστοπούλου
Τρελλή: Αρχοντούλα Γαβρά
Νίκος: Γιώργος Πατούκας
Κινησιολογία: Φαίη Τζιαμουράνη
Χορεύουν : Ομάδα Καθηγητών του Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων
Υποβολέας: Χριστίνα Σταμούλη
Βοηθοί σκηνικών : Πέτρος Νταραράς, Θέμης Νταραράς
Φωτογραφίες-Βίντεο: Θανάσης Σπανιάς.
Η είσοδος είναι δωρεάν.
Θα υπάρχει κουπόνι εθελοντικής ενίσχυσης του Συλλόγου, με τιμή 2 ευρώ.

.