Κεντρώοι vs δεξιοί

Την ίδια στιγμή μέσα στους κόλπους της ΝΔ είναι σε εξέλιξη ένα πλούσιο παρασκήνιο. Μετά τον Μάριο Σαλμά και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε την σύγκλιση της Κ.Ο.  για να συζητηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα.

Δεν φαίνεται οι εκφραστές της λαϊκής δεξιάς να αποδέχονται την ανάλυση  της κυβέρνησης ότι η ΝΔ είχε ισοβαρείς διαρροές και προς τα δεξιά και προς το κέντρο και ότι δεν είναι στην προτεραιότητα του πρωθυπουργού να ακολουθήσει την στρατηγική κλίνατε επί δεξιά όπως πολύ τον πιέζουν.

Ο κ. Κακλαμάνης θεωρεί ότι αυτοί που πήγαν να ψηφίσουν όπως φάνηκε και από τους ευρωβουλευτές που εξελέγησαν στις  πρώτες θέσεις – ανάμεσα τους είναι ο φυλακισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρης- είναι η παραδοσιακή πατριωτική δεξιά ενώ οι επαγγελματίες του κέντρου έμειναν στον καναπέ τους ή πήγαν στις παραλίες όπως δήλωσε στα «Παραπολιτικά 90,1».

Είναι πασιφανές ότι έχει μπει πολύ ψηλά ο πήχης από την λαϊκή δεξιά στον Κυριάκο Μητσοτάκη ως προς τα πρόσωπα που θα επιλέξει στην κυβέρνηση αλλά και τις πολιτικές που θα ακολουθήσει. Ο ίδιος δε φαίνεται διατεθειμένος να εγκαταλείψει τις μεταρρυθμίσεις.

Έχει συναίσθηση των αιτιών της μεγάλης πτώσης της ΝΔ την οποία αποδίδει στην ακρίβεια, τα ομόφυλα ζευγάρια κλπ. Πως θα αποτυπωθεί αυτό  στις στρατηγικές θα φανεί. Πάντως το μπρα ντε φέρ Μητσοτάκη – λαϊκής δεξιάς θα έχει πολλά επεισόδια ακόμη με το άλλοθι της απώλειας του ενός εκατομμυρίου ψήφων.

newsit.gr