Υλικά
340γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για τη φόρμα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
6 αυγά
100γρ βούτυρο αγελάδος τεμαχισμένο, πολύ μαλακό + επιπλέον για τη φόρμα
120γρ κρέμα γάλακτος 35%-36% λιπαρά
60γρ πάστα ελιάς
2 κ.σ. μουστάρδα της αρεσκείας μας
200γρ λιαστές ντομάτες σε λάδι ψιλοκομμένες
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι φρεσκοκομμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια παραλληλόγραμμη φόρμα για κέικ διαστάσεων 27 Χ 10 εκ. .
Ρίχνουμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη για 2-3 λεπτά, προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, την πάστα ελιά και τη μουστάρδα. Στο τέλος στραγγίζουμε τις λιαστές ντομάτες από το λάδι, τις ψιλοκόβουμε και τις ενσωματώνουμε στο μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε, αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά.
Το σχόλιο της μαμάς:
Απρόσμενη γεύση για ένα κέικ. Το ιδανικό συνοδευτικό για ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, αλλά και ένα ξεχωριστό δεκατιανό στη δουλειά μας. Αν κανονίσετε ένα πικ νικ το πρωινό της Κυριακής ετοιμάστε το!
http://www.tasty-day.gr