Υλικά
Κομμάτια: 9
Διαδικασία
- Για το κέικ μανταρινιού, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Χτυπάμε στο μίξερ για 6-8 λεπτά το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
- Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Κατόπιν, χαμηλώνοντας κι άλλο την ταχύτητα, ρίχνουμε εναλλάξ τον χυμό με το μείγμα του αλευριού.
- Μόλις απορροφηθεί το αλεύρι, σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
- Αδειάζουμε εκεί το μείγμα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
- Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει.
- Πασπαλίζουμε το κέικ μανταρινιού με την ζάχαρη άχνη.