Κέικ μανταρινιού

Υλικά

Κομμάτια: 9

Διαδικασία

  1. Για το κέικ μανταρινιού, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ για 6-8 λεπτά το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.
  3. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
  4. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  5. Κατόπιν, χαμηλώνοντας κι άλλο την ταχύτητα, ρίχνουμε εναλλάξ τον χυμό με το μείγμα του αλευριού.
  6. Μόλις απορροφηθεί το αλεύρι, σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  7. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
  8. Αδειάζουμε εκεί το μείγμα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
  9. Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει.
  10. Πασπαλίζουμε το κέικ μανταρινιού με την ζάχαρη άχνη.

Μυστικά

Μπορούμε, αντί για μανταρίνια, να χρησιμοποιήσουμε πορτοκάλια.

gastronomos.gr