Υλικά
Κομμάτια: 12
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Ξύνουμε την κολοκύθα στον τρίφτη του κρεμμυδιού και, αφού τη στύψουμε δύο τρεις φορές με το χέρι μας για να βγάλει τα υγρά της, την αφήνουμε να στραγγίσει σε σουρωτό για λίγη ώρα.
- Τη βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το σουσάμι, και ανακατεύουμε με το χέρι.
- Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση, πασπαλίζουμε τον πάτο με το σουσάμι, ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε.
- Ψήνουμε για 1 ώρα. Για να δούμε αν είναι έτοιμο, βυθίζουμε στο κέντρο ένα μαχαίρι – αν βγει με ίχνη υγρής ζύμης, ψήνουμε λίγο ακόμα και ξαναδοκιμάζουμε.
- Βγάζουμε, περιμένουμε λίγο να χλιαρύνει και ξεφορμάρουμε.