Είναι η πιο ντελικάτη συνταγή για κέηκ, γιατί δεν σε μπουκώνει ούτε έχεις την γεύση από το αλεύρι.
Το μυστικό αυτής της συνταγής είναι ότι θέλει λίγη ψίχα αμυγδάλου και ξύσμα από λεμόνι. Προμηθευτήτε τα και ετοιμαστείτε για το καλύτερο, πραγματικά, κέηκ!
Υλικά
- 240 γραμμάρια αλεύρι
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 3 αυγά
- 125 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 100 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα
- 60 γραμμάρια φυτικό λάδι (ηλιέλαιο π.χ.)
- Ξύσμα 1 λεμονιού
- 1 μήλο
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη να γίνουν αφράτα
- Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν, το γιαούρτι, την αμυγδαλόψιχα, το ξύσμα λεμονιού και το λάδι
- Ανακατέψτε καλά για λίγα λεπτά ώσπου το μείγμα να γίνει κρεμώδες
- Προσθέστε κομμάτια (ξεφλουδισμένου) μήλου
- Βουτυρώστε μια φόρμα, βάλτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 35 λεπτά
- Αφήστε να κρυώσει λίγο πριν σερβίρετε
- Ρίξτε από πάνω ζάχαρη άχνη, το κέηκ θα γίνει πανέμορφο
Στο κέηκ γιαουρτιού μπορείτε να βάλετε και φρούτα κόκκινα, εποχής ή κατεψυγμένα, γίνεται πανέμορφο!
iefimerida.gr