Καίγεται η Κέρκυρα αλλά δεν κυβερνάει ο Καραμανλής….οπότε δεν φταίει κανείς

KERKURA_490_355
Οι φλόγες πλησιάζουν τον οικισμό Λάκωνες

– Οι πληροφορίες ότι λεωφορείο έχει εγκλωβιστεί στις φλόγες δεν επιβεβαιώνονται

– Αναζητείται οδηγός οχήματος ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες έβαζε τις φωτιές!

– Φωτιά και στη Ζάκυνθο

Κατοικημένες περιοχές στο Κομπίτσι, δέκα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Κέρκυρας και στο χωριό Αλειματάδες στα βορειοδυτικά του νησιού, απειλεί η πυρκαγιά, που μαίνεται από τις 17.30. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη σε πολλά μέτωπα σε όλο το νησί, ενώ αναμένονται εναγωνίως ενισχύσεις.

Ειδικότερα, στην Κέρκυρα κατευθύνονται τέσσερα οχήματα από την Ήπειρο, τέσσερα από τη δυτική Μακεδονία, δύο από τη δυτική Ελλάδα, καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής εκ των οποίων το ένα έρχεται από την Αθήνα με C130 μαζί με τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιούν έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Η φωτιά καίει δασικές και γεωργικές περιοχές και έως στιγμής δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Είναι, δε, σε πλήρη εξέλιξη, με τους ανέμους των 6 μποφόρ να βοηθούν το καταστροφικό της έργο. Η πυροσβεστική δεν επιβεβαιώνει για την ώρα το ενδεχόμενο του εμπρησμού, αν και οι πολλές εστίες κινούν τις υποψίες και προς αυτή την κατεύθυνση.

Η πληροφορία ότι από τις φλόγες εγκλωβίστηκε λεωφορείο διαψεύδεται κατηγορηματικά και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και η μόνη πληροφορία ανέφερε ότι ένα περιπολικό της αστυνομίας παραλίγο να εγκλωβιστεί.

politika