Κεμπάπ γιαουρτλού

Ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει και σας ετοιμάζει το πιο διάσημο και ταυτόχρονα πεντανόστιμο πιάτο της Ανατολής. Κεμπάπ γιαουρτούλ που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας από την πρώτη κιόλας μπουκιά.

#tsoulotip: Οι κιμάδες πρέπει να είναι δύο φορές περασμένοι για ακόμα πιο αφράτο αποτέλεσμα

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο 2 φορές περασμένο

500 γρ. κιμά, αρνίσιο 2 φορές περασμένο

2 medium αυγά

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/2 μάτσο ψιλοκομμένο μαϊντανό

250 ml γάλα, πλήρες

2 κ.γ. αλάτι

2 κ.γ. πιπέρι

1/2 κ.γ. κύμινο

1/2 κ.γ. μπούκοβο

1/2 κ.γ. τσιμένι

1/2 κ.γ. ξερή ρίγανη

3 φέτες ψωμί του τοστ θρυμματισμένο

 

Για τη σάλτσα:

100 ml ελαιόλαδο

1 με 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

Αλάτι

Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
2 Πλάθουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα ώστε να σφίξει.
3 Σχηματίζουμε τα κεμπάπ και τα περνάμε σε καλαμάκια.
4 Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι ή μια γκριλιέρα και ψήνουμε για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
5 Για τη σάλτσα: Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε τον πελτέ, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και σερβίρουμε με τα κεμπάπ.
6 Σερβίρουμε το κεμπάπ με γιαούρτι, τη σάλτσα και τις πίτες.

Για το σερβίρισμα:

Πίτες για σουβλάκι

Γιαούρτι στραγγιστό

giorgostsoulis.gr