Ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει και σας ετοιμάζει το πιο διάσημο και ταυτόχρονα πεντανόστιμο πιάτο της Ανατολής. Κεμπάπ γιαουρτούλ που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας από την πρώτη κιόλας μπουκιά.
#tsoulotip: Οι κιμάδες πρέπει να είναι δύο φορές περασμένοι για ακόμα πιο αφράτο αποτέλεσμα
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο 2 φορές περασμένο
500 γρ. κιμά, αρνίσιο 2 φορές περασμένο
2 medium αυγά
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 μάτσο ψιλοκομμένο μαϊντανό
250 ml γάλα, πλήρες
2 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. πιπέρι
1/2 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. μπούκοβο
1/2 κ.γ. τσιμένι
1/2 κ.γ. ξερή ρίγανη
3 φέτες ψωμί του τοστ θρυμματισμένο
Για τη σάλτσα:
100 ml ελαιόλαδο
1 με 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
2 Πλάθουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα ώστε να σφίξει.
3 Σχηματίζουμε τα κεμπάπ και τα περνάμε σε καλαμάκια.
4 Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι ή μια γκριλιέρα και ψήνουμε για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
5 Για τη σάλτσα: Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε τον πελτέ, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και σερβίρουμε με τα κεμπάπ.
6 Σερβίρουμε το κεμπάπ με γιαούρτι, τη σάλτσα και τις πίτες.
Για το σερβίρισμα:
Πίτες για σουβλάκι
Γιαούρτι στραγγιστό