«Και ο μήνας έχει εννιά …»

03B1u03B9

Για δεύτερη φορά ο Επιμορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Κρηνίτσας κέρδισε άριστες εντυπώσεις με τη δυναμική παρουσία του στην εκδήλωση της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων στο πλαίσια ανάδειξης της τοπικής πολιτιστικής παράδοσης και της απόσταξης του τσίπουρου με θέμα: «Με τσάμπουρα και μούστο».

Η απόσταξη συνίσταται στη θέρμανση του μίγματος ώσπου να σχηματιστούν οι ατμοί του συστατικού που θέλουμε να διαχωρίσουμε, δηλ. της αιθυλικής αλκοόλης. Οι ατμοί περνάνε από το συμπυκνωτή, όπου ψύχονται με τη βοήθεια νερού, οπότε υγροποιούνται και προκύπτει το τσίπουρό μας.

Σχεδόν είκοσι μέρες μικροί και μεγάλοι συμμετείχαμε στις προετοιμασίες για να μπορέσουμε να έχουμε μια καλή παρουσία στην εκδήλωση. Η δασκάλα του χορευτικού δίδαξε τους παραδοσιακούς χορούς στο εφηβικό τμήμα, καθώς τα τραγούδια ήταν καινούργια, και οι πρόβες είχαν άριστο αποτέλεσμα. Η νεολαία του χωριού μας τα κατάφερε και δίκαια απέσπασε το εγκάρδιο χειροκρότημα του κοινού. Οι χορευτές με τις καινούργιες στολές μας έδωσαν κουράγιο για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας κάτω από την ομπρέλα του εθελοντισμού, της ομόνοιας και της αγάπης. Εύγε παιδιά και πάλι εύγε γιατί είστε η συνέχειά μας, γιατί εσείς βλέπετε τη δικιά μας πορεία και με κριτικό και άγρυπνο βλέμμα παρακαλούμε να μας διορθώνετε.

Οι κυρίες του Συλλόγου, όπως και πέρυσι, μας εντυπωσίασαν ακόμα μια φορά. Απέδειξαν ότι πέρα από άριστες νοικοκυρές είναι ακούραστες καθώς ένα έδεσμα υποσχέθηκαν και από δυο οι περισσότερες έφεραν. Όλοι προσπαθούμε για το καλό και την προβολή του τόπου μας, έτσι στο τραπέζι μας προσφέραμε ωραία ζυμωτή κουλούρα, τυροπιτάκια, πίτσα, ντολμαδάκια, λαχανοκεφτέδες, ταραμοκεφτέδες, τυροκεφτέδες, κιμαδοκεφτέδες, αγριογούρουνο στιφάδο, λουκάνικα, τηγανιά σαμπλεδάκια, σπετσοφάι. κ.ά Επίσης στο τραπέζι μας υπήρχαν τοπικά προϊόντα όπως κρασί και τσίπουρο που έκαναν τους επισκέπτες να μας συγχαρούν και να επαινούν τα πλούσια εδέσματα!!!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τα παιδιά και τη δασκάλα τους για την όμορφη παρουσία τους. Επίσης να ευχαριστήσω τις κυρίες που πρόθυμα μας στήριξαν και αυτή τη φορά και είχαμε την ευκαιρία να προσφέρουμε φιλοξενία στους επισκέπτες του τραπεζιού μας.

Στη συνέχεια να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τη Βούλα, το Χρήστο, τον Τάκη, τον Ηλία, τον Τόλη και τον Νίκο που μπορούμε όλοι μαζί να βάζουμε τα θεμέλια του. Τέλος να ευχαριστήσω και όλους τους συμμετέχοντες συλλόγους όλους μαζί και τον καθένα χωριστά διότι όλοι μαζί αποτελούμε τους στυλοβάτες της Τρικαλινής παράδοσης.

Στα σχέδια του Συλλόγου μας είναι ένα κάλεσμα όλων των συλλόγων στη Γιορτή κρασιού που διοργανώνουμε κάθε χρόνο ώστε να παρουσιάσουμε διάφορα δρώμενα για τον τρύγο το πάτημα των σταφυλιών και να μπορέσουμε να διασκεδάσουμε όλοι μαζί.
Δεν θα παρέλειπα φυσικά να ευχαριστήσω και όλους τους επισκέπτες για τα καλά τους λόγια και τις ευχές τους που αν πιάσουν οι μισές από αυτές το μέλλον του Συλλόγου μας θα είναι λαμπρό !!!

Η πρόεδρος
του Ε.ΠΟ.Σ. Κρηνίτσας
Αποστόλου Μαριάννα

.