Καύσωνας στην Ευρώπη, χιλιάδες κόσμου στις παραλίες χωρίς κανένα μέτρο για τον ιό

Δεν είμαστε μόνο οι Έλληνες “απροσάρμοστοι” στα μέτρα κατά του κορονοιού.  Χιλιάδες Ευρωπαίοι έσπευσαν χθες στις παραλίες, λόγω  καύσωνα, περιφρονώντας όμως τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Στη Γαλλία

Το κύμα ζέστης, που αναμένεται να διαρκέσει έως την Τρίτη, δεν απαλλάσσει τους πολίτες από την υποχρέωση να τηρούν τους κανόνες προστασίας από τον κορωνοϊό, υπογραμμίζουν οι υγειονομικές αρχές. «Να είστε προσεκτικοί, να διατηρούμε τα καλά αντανακλαστικά μας», προέτρεψε ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν.

Στη Βρετανία

Στη Βρετανία, ο υδράργυρος κυμαίνεται στους 36 βαθμούς Κελσίου στη νοτιοανατολική Αγγλία. Μία ημέρα πριν, τα θερμόμετρα έδειξαν 36,4 βαθμούς στο Χίθροου και στους βασιλικούς βοτανικούς κήπους Κιου (δυτικό Λονδίνο). Κανένα μέτρο δεν τηρήθηκε σε παραλία του Μπόρνμουθ στην Αγγλία

Κανένα μέτρο δεν τηρήθηκε σε παραλία του Μπόρνμουθ στην Αγγλία

Στο Λονδίνο, ορισμένοι αναζήτησαν λίγη δροσιά στις τεχνητές λίμνες του πάρκου Χάμστεντ Χιθ, στα βόρεια περίχωρα της βρετανικής πρωτεύουσας, ενώ άλλοι πήγαν με το τρένο στις κοντινότερες παραλίες, όπως εκείνη του Μπράιτον, στη νοτιοανατολική ακτή.

Στη Γερμανία

Οι Γερμανοί αναζητώντας λίγη δροσιά, κατευθύνθηκαν στα παράλια. Ωστόσο, οι τοπικές αρχές προειδοποίησαν πως ορισμένες παραλίες στα βόρεια της χώρας, όπως και πολλές λίμνες θα παραμείνουν κλειστές λόγω της αδυναμίας να τηρηθεί η απόσταση του 1,5 μέτρου μεταξύ των πολιτών.

«Τα πάρκα, οι λίμνες, οι παραλίες και οι πισίνες έχουν κατακλυστεί από κόσμο… Τηρείστε τις αποστάσεις μεταξύ σας και φοράτε τη μάσκα σας όταν δεν μπορείτε να αποφύγετε το να είστε κοντά με άλλους», προέτρεψε η αστυνομία του Βερολίνου στο Twitter.

Στο Βέλγιο

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/inline-images/koronoios-paralia-belgium.jpg

 

Στην Ολλανδία

Και το βόρειο τμήμα της Ευρώπης πλήττεται από τη ζέστη, με την 8η Αυγούστου του 2020 να είναι η θερμότερη που έχει ποτέ καταγραφεί στην Ολλανδία από το 1901, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Ολλανδίας. Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 35 βαθμούς Κελσίου και χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τις παραλίες της χώρας, μεταξύ αυτών στη Χάγη, όπου πολλοί αψήφησαν τις συνιστώμενες αποστάσεις, μεταδίδει δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

bankwars.gr