Κάβουρας Δημήτρης : Εκλογές με την άδεια, την ευλογία και την στήριξη της Μέρκελ!

epistolh 4

Ο Τσίπρας αποφάσισε να υποβάλει την παραίτηση την δική του και της κυβέρνησης και να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές, ενεργώντας με μοναδικό κριτήριο την πολιτική επιβίωση του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ και την δική του, πιστεύοντας ότι ο λαός θα του δώσει ξανά την δυνατότητα να κυβερνήσει και να υλοποιήσει το 3ο μνημόνιο.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε με την σύμφωνη γνώμη της Μέρκελ, με τις ευλογίες και την στήριξή της, όπως και άλλων αξιωματούχων της ευρωζώνης:

• Η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ μιλώντας με την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντ.Ρούσεφ της είπε ότι η παραίτηση Τσίπρα και η προσφυγή της κυβέρνησης της Ελλάδας σε εκλογές είναι «κομμάτι της λύσης και όχι της κρίσης».
• Ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, Ντάισελμπλουμ, επαίνεσε στην Ολλανδική βουλή τα μνημονιακά βήματα της κυβέρνησης Τσίπρα.
• Ο Επίτροπος Μοσκοβισί και ο εκπρόσωπος του Γιούνκερ, είχαν ήδη τοποθετηθεί θετικά στην πραγματοποίηση εκλογών τις οποίες θεωρούν σαν ένα τρόπο να διευρυνθεί η υποστήριξη στο νέο μνημόνιο.
• Ο Σόιμπλε επίσης επαίνεσε την κυβέρνηση Τσίπρα για την συμφωνία.

Η ανέλπιστη για πολλούς μεταστροφή της Μέρκελ έφερε σε δύσκολη θέση την ομοϊδεάτισσα και ομοτράπεζη με το κόμμα της στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα, Ν.Δ, η οποία αισθάνθηκε, και δικαίως, προδομένη.

Ο Μερκελιστής, κατά τον Τσίπρα και κατά την πραγματικότητα, Σαμαράς με την ΝΔ και τον Μειμαράκη, οι οποίοι υπηρέτησαν με πίστη την πολιτική της Γερμανίας, της Μέρκελ και του Σόιμπλε, έχουν κάθε δίκιο να αισθάνονται προδομένοι αφού εγκαταλείπονται τόσο άπονα και βλέπουν την Μέρκελ να συνάπτει σύμφωνο συμβίωσης με τον Τσίπρα.

Ο Τσίπρας από την πλευρά του θα πρέπει να αισθάνεται πολύ περήφανος για την προστάτιδα που απέκτησε στην προσπάθειά του να διατηρηθεί στην κυβερνητική εξουσία.

Η κυβέρνηση Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, εξελίχθηκαν οριστικά και αμετάκλητα σε μνημονιακή κυβέρνηση και μνημονιακά κόμματα αντίστοιχα και με τον τρόπο αυτό έχουν διαρρήξει κάθε σχέση τους με την αντιμνημονιακή κυβέρνηση την οποία εξέλεξε ο λαός στις 25 Γενάρη και ενίσχυσε με την εντολή του για κατάργηση των μνημονίων με το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη. Έχουν περάσει απέναντι από το λαό και αποτελούν πλέον αναπόσπαστα μέλη του μνημονιακού στρατοπέδου.

Ο Τσίπρας έχει μετεξελιχθεί σε ένα κυνικό αστό μνημονιακό πολιτικό ο οποίος επιδίδεται σε αλλεπάλληλους ταχτικισμούς και προσφεύγει άρον-άρον σε εκλογές-εξπρές πριν προλάβει να φθαρεί από τα αποτελέσματα της τριτο-μνημονιακής πολιτικής του, με το μόνο επιχείρημα ότι, αυτός μπορεί να εφαρμόσει καλύτερα από τους άλλους το 3ο μνημόνιο.

Σπεύδει να προλάβει πριν ξεσπάσει η αναπόφευκτη λαϊκή οργή, πριν φτάσει ο λογαριασμός στην πόρτα του κάθε εργαζόμενου και άνεργου, στην πόρτα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων τα οποία θα νιώσουν βαριά στο πετσί τους την πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα η οποία αποτελεί συνέχεια επί το χείρον της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έχοντας και την στήριξή του Ποταμιού.

Ο κύριος αντίπαλος του νέου μνημονιακού και αρχηγικού κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, στον προεκλογικό αγώνα, όπως φάνηκε και από το διάγγελμα του Τσίπρα για τις εκλογές, αλλά και των άλλων μνημονιακών κομμάτων, θα είναι η Λαϊκή Ενότητα, και το αντιμνημονιακό μέτωπο που χτίζεται.

Ένα μέτωπο που θα αναστυλώσει τις προδομένες ελπίδες και θα δώσει προοπτική νίκης στο μεγάλο, λαϊκό και νεανικό ρεύμα του «ΟΧΙ» της 5ης Ιουλίου.

Και που σκοπός του είναι να ενώσει το λαό για την κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών νόμων, με την αναγκαία για αυτό εθνικοποίηση των τραπεζών και των τομέων στρατηγικής σημασίας, την διαγραφή του χρέους, την έξοδο από την ευρωζώνη και την αμφισβήτηση της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ στην προοπτική της ρήξης και της εξόδου από αυτή όπως και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Για τον τερματισμό του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, την αποκατάσταση των ΣΣΕ, την αύξηση του βασικού μισθού και των συντάξεων. Την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας προς όφελος του λαού.

Το μεγαλειώδες ΟΧΙ του λαού και της νεολαίας δεν θα μείνει ορφανό. Το αντιμνημονιακό μέτωπο και η νέα Λαϊκή αντιμνημονιακή Ενότητα φιλοδοξεί να το εκπροσωπήσει πολιτικά.

Κάβουρας Δημήτρης

.