Κατερίνα Παπακώστα: Κρίσιμο βήμα στον αγώνα κατά της ενδοοικογενειακής βίας ο νόμος Φλωρίδη

Η πρόσφατη σύλληψη «γνωστού δικηγόρου» βάσει του αναθεωρημένου νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα των μεταρρυθμίσεων που εισήγαγε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, αναφέρει σε ανάρτησή της η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Κατερίνα Παπακώστα.

Σύμφωνα με τη νέα Υφυπουργό αυτό το νομικό πλαίσιο «αποτελεί ένα κρίσιμο βήμα στον αγώνα μας κατά της ενδοοικογενειακής βίας, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια και τη δικαιοσύνη που αξίζουν τα θύματα» και στέλνει το μήνυμα σε κάθε θύμα που διαβάζει την ανάρτησή της ότι «η ασφάλειά σας είναι υψίστης σημασίας».

«Μιλήστε, ζητήστε βοήθεια και να ξέρετε ότι ο νόμος είναι εδώ για να σας προστατεύσει», συνιστά στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Ολόκληρη η ανάρτηση της Κατερίνας Παπακώστα

«Η πρόσφατη σύλληψη “γνωστού δικηγόρου” βάσει του αναθεωρημένου νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα των μεταρρυθμίσεων που εισήγαγε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η εν λόγω διάταξη υποχρεώνει τους επαγγελματίες υγείας να καταγγέλλουν ακόμα και την ΥΠΟΨΙΑ ενδοοικογενειακής βίας, ανεξάρτητα από τις εξηγήσεις του θύματος, εξασφαλίζοντας ταχεία δράση και προστασία.  

Οι αλλαγές αυτές προστατεύουν τα θύματα αλλά και τους επαγγελματίες υγείας που καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά από πιθανά αντίποινα, προωθώντας ένα πρόσφορο για αποκαλύψεις περιβάλλον. Αυτό το νομικό πλαίσιο αποτελεί ένα κρίσιμο βήμα στον αγώνα μας κατά της ενδοοικογενειακής βίας, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια και τη δικαιοσύνη που αξίζουν τα θύματα.  

Προς κάθε θύμα που διαβάζει αυτήν την ανάρτηση: η ασφάλειά σας είναι υψίστης σημασίας. Μιλήστε, ζητήστε βοήθεια και να ξέρετε ότι ο νόμος είναι εδώ για να σας προστατεύσει.