Κατερίνα Παπακώστα: «Αμείλικτα τα ερωτήματα που προκύπτουν, κατά του Ν. Παππά»

Το Κοινοβουλευτικό καθήκον της επαρκούς και αντικειμενικής διερεύνησης, μίας ακόμη υπόθεσης που φέρεται , ότι εκπορεύθηκε από την Κυβέρνηση Σύριζα, με σκοπό αυτή τη φορά τον έλεγχο του τύπου, τόνισε κατά την Εισήγησή της η Τρικαλινή Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας εμπιστεύτηκε ακόμη έναν καίριο θεσμικό ρόλο στην κα. Παπακώστα, η οποία με την Εισήγησή της ξεκίνησε την συζήτηση για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, κατά του πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παππά.

Η Βουλευτής στηλίτευσε με την Εισήγησή της, την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς την πρωτίστως, από πολιτικό αμοραλισμό και διαπνεόμενη ως επί το πλείστον, από αριβισμό, καιροσκοπισμό και ιδίως από την ατέρμονη ψυχαναγκαστική, απαίτηση διαμόρφωσης και υπονόμευσης συγκεκριμένων θεσμών.

Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις ,που προκύπτουν από την δικογραφία και δη τις μαρτυρικές καταθέσεις και τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα , ξεπερνούν τηνλειτουργία του παρακράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπουν σε πρακτικές Μαφίας.

Σήμερα, όπως είπε η εισηγήτρια της ΝΔ, βρισκόμαστε εδώ προκειμένου «να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης ενός εκ των τριών «θανάσιμων αμαρτημάτων» του ΣΥΡΙΖΑ, ήτοι αυτού του σχεδίου άλωσης και χειραγώγησης των ΜΜΕ της χώρας με τρόπο απολύτως παράνομο και αντιθεσμικό, καθώς και την εμπλοκή σε αυτό συγκεκριμένων πολιτικών αξιωματούχων.»

Ακόμη συμπλήρωσε, πως «ο άκρατος λαϊκισμός, η σύνδεση πολιτικής και χρήματος, η παράλληλη λειτουργία εξoθεσμικών και παράλληλων κέντρων , η προσπάθεια ελέγχου όλων των αρμών εξουσίας, η ανοχή σε παρακρατικές μεθόδους πλουτισμού των υπουργών της, όπως αυτά στοιχειοθετούνται από την εν λόγω δικογραφία, μας επιφορτίζουν με το καθήκον να επιδιώκουμε άπλετο φως , σε όλες τις φερόμενες προς κρίση υποθέσεις ,σεβόμενοι πάντα, ως φυσικό και νομικό επακόλουθο, το τεκμήριο αθωότητας του υπό διερεύνηση πολιτικού προσώπου.»

Ολόκληρη η Εισήγηση της κας. Παπακώστα: