Κατάθεση προτάσεων από τον Τρικαλινό υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΚIN.AΛ. Στέφανο Μπουλογεώργο

Προτάσεις για την δημοκρατική διακυβέρνηση της Ελλάδας με ένα σύγχρονο κίνημα αλλαγής

«Όποιος  συλλογιέται ελεύθερα συλλογιέται καλά» Ρήγας Φεραίος

«Διαφωνώ με ότι λες, θα υπερασπιστώ όμως μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες»  Βολταίρος

Αυτά  τα δύο ρητά αποδεικνύουν την δύναμη της σύνθεσης.

Είμαστε η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη.

Σήμερα που η Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές η απάντηση είναι:

Η μαζική συμμετοχή είναι η καλύτερη δυνατή απάντηση στην επίθεση που δέχεται η παράταξη μας! Όλοι μαζί συνεχίζουμε, ενωμένοι και  με το βλέμμα στην κοινωνία! Η βάση μας είναι η δική μας δύναμη! Συγχαρητήρια σε όλους τους 220.000 πολίτες στο προηγούμενο συνέδριο , στις εκλογές των συνέδρων για το συνέδριο του κόμματος.  στις κάλπες προσήλθαν από 65.000 μέλη του κόμματος.

Με την ενεργό πολιτική παρουσία των πολιτών, απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας, θα εξασφαλιστούν τόσο η εθνική μας ανεξαρτησία όσο και η λαϊκή κυριαρχία. Ήρθε η ώρα να περάσουμε από την παθητική αναμονή στην ενεργό λαϊκή παρουσία για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της χώρας μας.

Σήμερα στην εκκίνηση ενός νέου πολιτικού Κινήματος, που πιστεύουμε ότι εκφράζει τους πόθους και τις ανάγκες του απλού Έλληνα, ενός Κινήματος που να ανήκει στον αγρότη, τον εργάτη, το βιοτέχνη, το μισθωτό, τον υπάλληλο σε όλους τους Έλληνες, στη θαρραλέα και φωτισμένη νεολαία μας που αγωνιά και ξεριζώνεται.

Καλούμε τους ενεργούς πολίτες να πυκνώσουν τις τάξεις του. Να στελεχώσουν και να συμμετάσχουν στην κατεύθυνση ενός Κινήματος αλλαγής που θα προωθήσει ταυτόχρονα την εθνική μας ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική απελευθέρωση και τη δημοκρατία σ’ όλες τις φάσεις της δημόσιας ζωής.

Για να απολαμβάνει ο αγρότης το προϊόν του ιδρώτα του και της γης του, για να απολαμβάνει ο εργάτης, ο βιοτέχνης, ο μισθωτός, ο υπάλληλος, ο απλός Έλληνας, το προϊόν του μόχθου του. Για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η εντυπωσιακή εισοδηματική ανισότητα ανάμεσα σε γεωγραφικές περιφέρειες και κοινωνικά στρώματα που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη Ελλάδα.

Για να πάψει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Για να συμμετέχει ενεργά ο Λαός στον προγραμματισμό της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής πορείας της Χώρας. Για να εξασφαλιστεί η εργασία και η κατοικία και η διατήρηση της  σε όλους τους Έλληνες .

.

Η σημερινή μας πρόσκληση  αποτελεί την πυξίδα που θα καθοδηγεί την πορεία μας προς μια νέα, αναγεννημένη, ανθρώπινη,  και δημοκρατική Ελλάδα, μια Ελλάδα που να ανήκει στους Έλληνες.

ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ

  1. Δημοκρατία

Κάθε εξουσία πηγάζει από το Λαό, εκφράζει το Λαό και υπηρετεί το Λαό. Η κοινωνική, οικονομική και πολιτική δομήτης δύναμης στη χώρα μας διαρθρώνεται με τρόπο που να αποκλείει την παραβίαση της λαϊκής θέλησης με οποιοδήποτε τρόπο.

Εξασφαλίζεται με γνήσιες δημοκρατικές διαδικασίες η άμεση και ενεργός συμμετοχή όλων των πολιτών σε όλα τα επίπεδα  στην πολιτική ζωή του τόπου.

Άμεση Δημοκρατία..

2.Οικονομία

Το συστηματικό και προοδευτικό κλείσιμο του ανοίγματος ανάμεσα στα κατώτερα και τα ανώτερα εισοδήματα κατά περιφέρεια και επάγγελμα..

Κίνητρα για επενδύσεις με ταυτόχρονη αύξηση της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας ειδικά των νέων..

3.Παιδεία

Μια καινούργια παιδεία για να καταργηθούν οι φραγμοί που εμποδίζουν το πλάτεμα και βάθεμα  της γνώσης και για να δημιουργηθούν ελεύθερα σκεπτόμενοι και κοινωνικά υπεύθυνοι πολίτες και με την σύγχρονη τεχνολογία. Η παιδεία είναι ευθύνη του κοινωνικού συνόλου. Η δωρεάν και υποχρεωτική παιδεία εξασφαλίζεται ανεξαίρετα για όλους τους Έλληνες, θεσπίζεται εκπαιδευτική πολιτική που να εξασφαλίζει την πλατιά συμμετοχή όλων των λαϊκών στρωμάτων, καθώς και τη συμμετοχή των σπουδαστών στον προγραμματισμό της παιδείας και στη διοίκηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Καλούμε όλους τους νέους επιστήμονες να επαναπατριστούν στην μητέρα Ελλάδα.. και να σταματήσει το ‘’braindrain’’ (διαρροή εγκεφάλων)΄΄Είναι η Ελλάδα που επιμένει η Ελλάδα που αντιστέκεται’’

4.Υγεία

Για να καταργηθούν τα προνόμια των λίγων στην ιατρική, νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη. Για να προστατευτούν η μητέρα, το παιδί, τα γερατειά. Για να διευρυνθεί  η κοινωνική και η οικονομική ισότητα των δύο φύλων. Για να ελευθερωθεί η σκέψη και να γίνει η παιδεία κτήμα όλων των Ελλήνων

5.Πράσινη Ανάπτυξη

Την προστασία του περιβάλλοντος, τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των εθνικών λαϊκών παραδόσεων και τη συμμετοχή ολόκληρου του Λαού στην πολιτιστική εξέλιξη και στις νέες τεχνολογίες… φωτοβολταϊ κα αιολικά πάρκα

  1. Οικονομική πολιτική

Οι οικονομικές, πολιτικές, κοινωνικές και πολιτιστικές επιδιώξεις του εργαζόμενου Ελληνικού λαού -εργατών, αγροτών, μισθωτών, υπαλλήλων, νεολαίας, μικροεπαγγελματιών και βιοτεχνών-, η θεμελίωση μιας κοινωνίας χωρίς αλλοτρίωση και γραφειοκρατία, θα πραγματοποιηθούν με τη συνεχή λαϊκή επαγρύπνηση, έλεγχο και κινητοποίηση.

  1. Δικαιοσύνη

Ανεξάρτητη ,ακηδεμόνευτη και άμεση απονομή Δικαιοσύνης.

  1. Ενεργή συμμετοχή

Η Δημοκρατική Παράταξη με ένα σύγχρονο κίνημα αλλαγής καλεί  τον Ελληνικό Λαό να οργανωθεί στις τάξεις του,  να συμμετάσχει άμεσα στην παραπέρα διαμόρφωση του προγράμματός του, στη λήψη όλων των αποφάσεων και στην ανάδειξη των στελεχών του σε όλα τα επίπεδα. Έτσι θα συνεχίσουμε με νέα ένταση και αποφασιστικότητα τον αγώνα για μια ανεξάρτητη, σοσιαλιστική και δημοκρατική Ελλάδα.

9 . ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

Είναι ένα τεράστιο εθνικό κεφάλαιο που πρέπει να ενεργοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε προς όφελος και των Εθνικών θεμάτων και της Οικονομίας…

Όλοι μαζί μπορούμε να σηκώσουμε τον ήλιο της ελπίδας, της αισιοδοξίας… της δημιουργίας πάνω από την ΕλλάδαΕπενδύσεις σε όλους τους τομείς.

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Φωτοβολταίκά Ανεμογεννήτριες ηλεκτρικά αυτοκίνητα κλπ. φωτοβολταικά .

Τουρισμός θρησκευτικός Μετέωρα ¨Άγιο όρος κλπ.

Επένδυση τουριστικές υποδομές νησιά όλη την Ελλάδα

Οι Έλληνες έχουμε μια δυνατότητα να πετύχουμε

Επαναπατρισμός των Ελλήνων Επιστημόνων με επενδύσεις

Είμαι στην διάθεση της  Δημοκρατικής παράταξης για ανάπτυξη ανάδειξη της Ελλάδας σε παγκόσμιο επίπεδο παγκόσμιο προορισμός

διοργάνωση παγκόσμιων αναπτυξιακών επιστημονικών επενδυτικών  συνεδρίων με ειδικά κίνητρα για τους Έλληνες του απόδημου Ελληνισμού

Πρωτοποριακές μελέτες μου  έχουν δημοσιευθεί στον τύπο έντυπο και ηλεκτρονικό στο Διαδίκτυο για Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Φωτοβολταίκά Ανεμογεννήτριες κλιματική αλλαγή και μπορούν να υλοποιηθούν.

Καταθέτω συνοπτικά τις προτάσεις μου καλώ τους Ελεύθερα σκεπτόμενους Έλληνες να με στηρίξουν για την αναγέννηση της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης.

 Η Δημοκρατική Παράταξη με την πρόεδρο κ Φώφη Γεννηματά μία προσωπικότητα με ήθος με ένα σύγχρονο κίνημα αλλαγής. Για την Δημοκρατική αναγέννηση της Ελλάδας την δημοκρατία από τον άνθρωπο με τον άνθρωπο για τον άνθρωπο.

Όλοι μαζί  για την Ελλάδα της Δημιουργίας. Της προόδου  σε αυτή την καμπή της ιστορίας.

Στέφανος Μπουλογεώργος

Καθηγητής Πληροφορικής και Φυσικής