Κατατέθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη Μεσοχώρα

 mesoxora 34

Η βούληση της Κυβέρνησης και της ΔΕΗ για την ολοκλήρωση των έργων στη Μεσοχώρα, ώστε να λειτουργήσει ο υδροηλεκτρικός σταθμός, επιβεβαιώθηκε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός ΠΕΚΑ κ. Γιάννης Μανιάτης, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΚΑ.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη σύσκεψη, κατατέθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για τα έργα στη Μεσοχώρα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, έτσι ώστε να προχωρήσει η όλη διαδικασία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου, όλα τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δυο χρόνια, έτσι ώστε να λειτουργήσει το υδροηλεκτρικό της Γλύστρας συνεισφέροντας πάνω από το 11% της παραγόμενης ενέργειας στη χώρα, καθώς από εκεί θα παράγονται ετησίως 360 γιγαβατώρες.

Ο κ. Κώστας Αγοραστός, έθεσε για μια ακόμη φορά τα οφέλη για τη χώρα από την ολοκλήρωση του έργου τονίζοντας: «Μετά και την κατάθεση της Μ.Π.Ε. γίνεται σαφές ότι η διαδικασία προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε αρχικά από το Υπουργείο και τη ΔΕΗ.

Είναι πλέον φανερό σε όλους, ότι μόνο οφέλη θα υπάρξουν για τη χώρα από την λειτουργία του ΥΗΕ Μεσοχώρας – Γλύστρας με την παραγωγή «καθαρής» ενέργειας από ένα έργο που θα έπρεπε να έχει λειτουργήσει εδώ και μια δεκαετία. Δεν εφησυχάζουμε όμως.

Παρακολουθούμε από κοντά τη διαδικασία, συνεργαζόμαστε με το αρμόδιο Υπουργείο και τη ΔΕΗ και παρεμβαίνουμε όπου απαιτείται».

.