Καταρρέει το ΠΑΣΟΚ και στην παράσταση νίκης …

pabli_ci

Προβάδισμα με 9 μονάδες , έναντι του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική επιρροή έχει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Public Issue.

Ειδικότερα, στην εκλογική επιρροή η ΝΔ προηγείταιμε 31,5%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 22,5%, το ΚΚΕμε 10,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,5%, ο ΛΑΟΣ με 9%, ηΔημοκρατική Αριστερά με 5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%.

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία προηγήται με 59%, τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει μόλις 9%. 

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, αυτή του πρωθυπουργού κατακρημνίζεται. Σταθερά πρώτος σε δημοτικότητα εμφανίζεται ο κ. Καρατζαφέρης και ακολουθούν Αλέξης ΤσίπραςΑντώνης ΣαμαράςΑλέκα Παπαρήγα και τελευταίος ο πρωθυπουργός.

Στην ερώτηση για το ποια θα είναι η βέλτιστη μορφή διακυβέρνησης όποτε προκύψουν βουλευτικές εκλογές από 18% συγκεντρώνουν οι απαντήσεις κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και οικουμενική. Το 9% θα επιθυμούσε αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ και μόλις το 5% αυτοδύναμη ΠΑΣΟΚ.

Ως μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας αναφέρεται το οικονομικό με 67%, η ανεργία με 34% ενώ στην τρίτη θέση οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι οι πολιτικοί με 17% με θεαματική μάλιστα άνοδο συγκριτικά με τα προηγούμενα Βαρόμετρα του αντίστοιχου μήνα το 2009 (3%) και το 2010 (7%). 

Ολόκληρη η δημοσκόπηση θα παρουσιαστεί στις 11 το βράδυ της Πέμπτης σε ειδική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Πηγή: Skai.gr