Καταγγελία της Επιτροπής Αγώνα ΤΕΙ Τρικάλων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

mas_copy_copy

Την Τετάρτη 26/10 πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΙ Τρικάλων Δ.Σ. όπου το Μ.Α.Σ. κατέθεσε ψήφισμα καταδίκης της δολοφονικής επίθεσης εναντίον της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ την οποία οι παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ καταψήφισαν με την δικαιολογία ότι το θέμα δεν αφορά τον Σύλλογο. Στην απεργία στις 20-10-11 οργανωμένες ομάδες σε διατεταγμένη αποστολή και αναρχοφασιστοειδή, με μολότοφ, χημικά αέρια, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και πέτρες, επιχείρησαν να διαλύσουν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση εργατών και λαού στο Σύνταγμα και ειδικά στο μέρος του ΠΑΜΕ. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης ήταν και ο θάνατος του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Κοτζαρίδη Δημήτρη, 53 χρονών ,γραμματέα του Παραρτήματος Οικοδόμων του Βύρωνα. Ακόμα δεκάδες ήταν οι τραυματίες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ.

Πως γίνεται κάτι τέτοιο να μην αφορά το σπουδαστικό κίνημα; Δεν είναι το σπουδαστικό κίνημα κομμάτι λαϊκού κινήματος; Γιατί το θέμα αφορά δεκάδες άλλους σπουδαστικούς συλλόγους που καταδίκασαν την επίθεση και δεν αφορά τον δικό μας; Η μήπως π.χ η χούντα «δεν αφορούσε» τους φοιτητές του Πολυτεχνείου το ’73; Με τον ίδιο τρόπο που τους αφορά και σήμερα.  Αυτό που θέλουν να κρύψουν οι παρατάξεις των ΔΑΠ και ΠΑΣΠ είναι ακριβώς αυτή η άμεση σχέση μεταξύ του σπουδαστικού κινήματος με το εργατικό-λαϊκό κίνημα, με τους εργαζόμενους γονείς μας και με όσους αγωνίζονται για τα δικαιώματα και τη ζωή μας. Αυτό έκαναν πάντα! Προσπαθούν να απομονώσουν το ΤΕΙ από την κοινωνία σαν να λειτουργεί σε έναν διαφορετικό κόσμο, σαν να μην συνδέονται τα προβλήματα των σπουδαστών με τα προβλήματα την κοινωνίας συνολικά. Τα ίδια προβλήματα που οι πολιτικές των κομμάτων τους (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ) σε πλήρη συμμαχία με το κεφάλαιο και την Ε.Ε. δημιούργησαν σε εμάς και τις οικογένειες μας.

Αυτή την πολιτική που συμφέρει μόνο το κεφάλαιο θέλουν να βγάλουν λάδι, αυτός είναι ο μόνος τους στόχος και το αποδεικνύουν κάθε μέρα. Σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση κινήθηκε η παράταξη της ΠΑΣΠ όταν στην προσπάθεια τους να τρομοκρατήσουν το Μ.Α.Σ. μέσα στο Δ.Σ., απείλησαν πως «αν ακουστεί η λέξη Μ.Α.Σ. στη Γ.Σ., η συνέλευση θα διαλυθεί.».Το θράσος τους όμως δεν σταμάτησε εκεί, αργότερα στη Γ.Σ. παρερμήνευσαν την πρόταση του Μ.Α.Σ. για 15λεπτο συμβολικό αποκλεισμό της Κονδύλη με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων του ΤΕΙ, λέγοντας πως το Μ.Α.Σ. θέλει να ασκήσει πιέσεις τρομοκρατώντας τον κόσμο και εμποδίζοντας την κυκλοφορία! Οι ίδιοι που προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν μας κατηγορούν για τρομοκρατία!

Η τρομοκρατία τους έχει πέσει στο κενό από την ίδια τη ζωή, είτε αυτή εκφράζεται με εκβιασμούς είτε με δολοφονικές επιθέσεις. Το Μ.Α.Σ. θα συνεχίσει τον αγώνα για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, για Εργασία και Ζωή με δικαιώματα.

Δε θα μας σταματήσουν! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά. Δίπλα στο ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ και τους συμμάχους του, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΟΓΕ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ.