Καταγγελία για Εργατικό Κέντρο Τρικάλων

Η σιωπή είναι συνενοχή…

Το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι βιώνουν τραγικές καταστάσεις και άμεσες απώλειες του βιοτικού τους επιπέδου.

Η πανδημία του COVID-19φανέρωσε στα μάτια μας πολλά.. Φανέρωσε την κατάσταση που βρίσκεται το υγειονομικό μας σύστημα, τις δυσκολίες ακόμα και στα αυτονόητα, στην ανάγκη που έχει κάθε άνθρωπος στην πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Εδώ και μήνες παρακολουθούμε τεράστιές ελλείψεις, παρά τις ψεύτικες εξαγγελίες της κυβέρνησης από τον Μάρτιο ότι θα παρθούν μέτρα.

Στους χώρους δουλειάς μας φανερώθηκε ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα τα ορίζει το κέρδος! Η ασυδοσία κάθε επιχείρησης εκφράστηκε στο γεγονός ότι τα μέτρα υγιεινής και προστασίας πήγαιναν περίπατο κάθε φορά έπρεπε να διασφαλίσουν τα κέρδη τους. Ωράρια λάστιχο, κομμένα ρεπό, στοιβαγμένοι εργαζόμενοι ακόμα και απόπειρες να αποκρύψουν κρούσματα για να μην κλείσουν για λίγες μέρες οι επιχειρήσεις είδαν τα μάτια μας..

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τις προηγούμενες εβδομάδες είδαμε Σούπερ Μάρκετ της πόλης μας  να κλείνουν το ένα μετά το άλλο λόγο πολλαπλών κρουσμάτων στο προσωπικό. Άραγε είναι ζήτημα προσωπικής ευθύνης ή ζήτημα ευθύνης της κυβέρνησης και των επιχειρήσεων που δεν έκαναν τίποτα για να το αποτρέψουν; Ούτε απολυμάνσεις ούτε προληπτικά τεστ θέτοντας τις ζωές μας και των οικογενειών μας ακόμα μια φορά σε κίνδυνο.

Και που να δεις αργότερα που θα ρθουν τα χειρότερα..

Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε όλη αυτήν την κατάσταση η κυβέρνηση ετοιμάζετε με γοργούς ρυθμούς να περάσει με διαδικασίες φαστ τρακ νομοσχέδια τέρατα για την ζωή μας. Επιδιώκει να μας πιάσει στον ύπνο και περνάει το δεκάωρο στην εργασία. Γυρνάει τους εργαζόμενους 100 χρόνια πίσω από τις ματωμένες κατακτήσεις του λαού μας. Ψηφίζει νόμο που ο χρόνος εργασίας πια θα είναι «ευέλικτος». Δηλαδή ο κάθε εργοδότης θα έχει δικαίωμα να μας απασχολεί μέχρι και 10 ώρες την ημέρα απλήρωτους και να μας τα δίνει σε ρεπό μέσα σε βάθος εξαμήνου! Παράλληλα φέρνει σε ψήφιση τον απαράδεκτο συνδικαλιστικό νόμο που προβλέπει απαγόρευση διαδηλώσεων και απεργιών! Φακελώνει τα σωματεία και ταυτόχρονα ξηλώνει κάθε προσπάθεια για συλλογικές διαδικασίες των εργαζομένων καθώς προβλέπει ηλεκτρονικές ψηφοφορίες!

Οι εργαζόμενοι πρέπει εδώ και τώρα να οργανώσουν την πάλη τους!

Και κάπου εδώ έρχεται και οι ευθύνη των παρατάξεων στο συνδικαλιστικό κίνημα.. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, οι εκλεγμένοι της ΔΑΣ στο εργατικό κέντρο, τα ταξικά Σωματεία όλο αυτό το διάστημα δίνουν μάχη να ενημερώσουν τους εργαζόμενους, παίρνουν αποφάσεις, οργανώνουν κινητοποιήσεις.

Στην αντίπερα όχθη, άκρα του τάφου σιωπή..

Τι γίνεται αλήθεια στο εργατικό κέντρο Τρικάλων; Τόσα χρόνια μας πιπίλιζαν τα αυτιά ότι δεν συνεδριάζουν επειδή δεν υπάρχει διοίκηση.. και τώρα που υπάρχει τι έχει αλλάξει;

Το Δ.Σ του εργατικού κέντρου έχει να συνεδριάσει 7 μήνες!Παρόλο που ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και εκλεγμένος με την ΔΑΚΕ έχει πάρει  παραμάζωμα τα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες λέγοντας ότι σπάνε τα τηλέφωνα του εργατικού κέντρου μάλλον την είδαν τηλεφωνητές καθώς πέρα από λόγια παρηγοριάς στον άρρωστο οι εργαζόμενοι δεν βλέπουν τίποτα άλλο..

Η κλήση σας προωθείται…

Οι δυνάμεις τους εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ τηρούν σιγή ιχθύος καθώς δεν λένε κουβέντα για όλα τα παραπάνω. Δεν έχει γίνει συνεδρίαση ούτε για μέτρα προστασίας των εργαζομένων, ούτε για τον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν.  Κουβέντα για την Απεργία στις 26 του μήνα που αποφασίστηκε από την ΑΔΕΔΥ, από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, από δεκάδες Ομοσπονδίες και Σωματεία.

Συνάδερφοι η στάση τους δεν είναι τυχαία.. Συμβαδίζει με τις προσπάθειες της κυβέρνησης και των κομμάτων τους που μέσα στην πανδημία βρήκανε παπά να θάψουνε 5-6..

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει!

Συνάδερφοι το επόμενο διάστημα έχουμε να δώσουμε σημαντικές μάχες. Μάχη για τα δικαιώματα μας, για την ίδια μας τη ζωή. Καλούμε έστω και τώρα την διοίκηση του ΕΚΤ να καλέσει Δ.Σ ώστε να αποφασιστεί συμμετοχή των εργαζομένων όλων των κλάδων του Νομού μας στην Απεργία. Αυτό θα δώσει πνοή στην πάλη των εργαζόμενων και όχι οι επίδοξοι τηλεφωνητές..

Απαιτούμε :

  • Μέτρα προστασίας και υγιεινής σε όλους τους χώρους δουλείας
  • Να αποσυρθούν άμεσα όλα τα νομοσχέδια για τον Συνδικαλιστικό Νόμο, το 10ωρο
  • Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων που πλήττονται από την πανδημία, απαγόρευση όλων των απολύσεων
  • 5νθήμερο και 8ωρο για όλους τους εργαζόμενους

Οι εκλεγμένοι με την ΔΑΣ στο Eργατικό Kέντρο Τρικάλων:

 

Αρμάγος Δημήτρης

Λιατίφης Γιώργος

Παππή Κωνσταντίνα

Τσίγκας Πέτρος