Καταλύτης εξελίξεων για την διεκδίκηση του Δήμου με αξιώσεις από την κεντροαριστερά οι αποφάσεις Κρεμμύδα

«Αυτή την στιγμή και εν μέσω της πανδημίας, όπου πολλοί συμπολίτες μας δοκιμάζονται τόσο υγειονομικά όσο και οικονομικά, δεν ενδιαφέρει κανένα αν θα είμαι εγώ υποψήφιος στο Δήμο Τρικκαίων το 2023 ή όχι», δήλωνε εδώ και κάμποσο καιρό ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για τα Τρίκαλα» Κώστας Κρεμμύδας, που στις προηγούμενες εκλογές είχε την στήριξη ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κρεμμύδας, προτίθεται να ανοίξει τα χαρτιά του τους επόμενους μήνες, αναφορικά με το τι προτίθεται να κάνει. Είναι βέβαιο πως θα σταθμίσει όλα τα μέχρι τότε πολιτικά δεδομένα, θα σκεφθεί πολύ καλά με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει και είναι ακόμα πιο σίγουρο πως δεν θα ξεκινήσει καν να διεκδικήσει και πάλι τον Δήμο, αν όλη η περιρρέρουσα-πολιτική και μη-ατμόσφαιρα τον έχει ξεγραμμένο και χαμένο από χέρι.

Από την άλλη ο νυν Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίουδηλώνει σε κάθε ευκαιρία πως σκοπεύει να παραμένει και για τα επόμενη χρόνια στην αυτοδιοίκηση, διεκδικώντας και μια τρίτη θητεία στον Δήμο Τρικκαίων, εκτός και αν κληθεί, λόγω της αναγνωρισιμότητας του και της θέσης του στη ΚΕΔΕ, να μεταπηδήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή.Αν ο Παπαστεργίου φύγει από τον Δήμο, τότε σαφώς το έργο του Κρεμμύδα γίνεται αυτομάτως ευκολότερο, αλλά είναι άγνωστο προς το παρόν το τι μέλλει γενέσθαι με το συγκεκριμένο θέμα.

Η στάση που θα κρατήσει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες δημοτικές εκλογές είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Οι καλά γνωρίζοντες τον χώρο της κεντροαριστεράς, επιμένουν πως ίσως αυτή την φορά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα στηρίξει υποψήφιο που να προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά θα θελήσει να κατεβάσει δικό του υποψήφιο για τον Δήμο, θέλοντας έτσι να μην επαναληφθεί μια ταπεινωτική ήττα με ένα ποσοστό του 20%.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, ο καιρός σίγουρα θα ξεκαθαρίσει πολλές επιθυμίες και φιλοδοξίες στελεχών της κεντροαριστεράς σχετικά με τον Δήμο. Πάντως ακόμη και σήμερα, υπάρχουν διεργασίες και συζητήσεις πολλών στελεχών της παράταξης Κρεμμύδα για την μελλοντική πορεία του συνδυασμού. Όλοι για την ώρα περιμένουν τις αποφάσεις Κρεμμύδα…Για να δούμε τι θα βγάλει το «μαξιλάρι» του…