Ισχυρή καταιγίδα και χαλάζι χθες το βράδυ σε χωριά των Τρικάλων

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε χθες βράδυ,χωριά του νομού Τρικάλων, προκαλώντας ολοκληρωτικές ζημιές σε καλλιέργειες με βαμβάκι και κηπευτικά.

Από καλοκαίρι… χειμώνα πάει ο καιρός, καθώς η ζέστη και η ηλιοφάνεια των προηγούμενων ημερών πήραν… ρεπό, δίνοντας τη θέση τους στις καταιγίδες, το χαλάζι και την πτώση της θερμοκρασίας στα Τρίκαλα.

Το σκηνικό των καταιγίδων και των έντονων καιρικών φαινομένων αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα Παρασκευή, ενώ σε πολλές περιοχές δεν αποκλείεται να ρίξει και χαλάζι. Χαρακτηριστικό του καιρού και σήμερα θα είναι οι ξαφνικές, μικρή διάρκειας, αλλά έντονες καταιγίδες, όπως η χθεσινή που έπληξε από το… πουθενά τα ξημερώματα στην περιοχή μας.

Συγκεκριμένα λίγο μετά τις 2 το βράδυ της Πέμπτης σημειώθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση στον Λόγγο, Γλύνος, Σερβωτά, Μεγαλοχώρι, Πατουλιά, Καλύβια, Πετρόπορο και την Φανερωμένη, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές σε καλλιέργειες με βαμβάκι και σε κηπευτικά. Η χαλαζόπτωση διήρκησε αρκετά λεπτά της ώρας και συνοδευόταν από ισχυρό άνεμο, προκαλώντας ζημιές σε δέντρα και θερμοκήπια.