Οι Καρυές βράβευσαν τον Στέλιο Βάσκο (φωτό+βίντεο)

Μια πολύ όμορφη και ζεστή βραδιά, γεμάτη συγκίνηση και περηφάνια, έζησαν το απόγευμα του Σαββάτου, δεκάδες κάτοικοι των Καρυών και όχι μόνο, κατά την διάρκεια εκδήλωσης του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Καρυών, που έλαβε χώρα στα γραφεία του συλλόγου, με την κοπή της βασιλόπιτας και την βράβευση του συμπατριώτη τους υπεραθλητή και πρωταθλητή της ποδηλασίας Στέλιου Βάσκου.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Καρυών Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Κλάδης, συνεπικουρούμενος από τον π. Αθανάσιο Κούτσια και τον παλιό εφημέριο του ναού και συνταξιούχο πια ιερέα π. Χρήστο Παναγιώτου, που διανύει το 92ο έτος της ηλικίας του.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος του δραστήριου Συλλόγου, που μετράει πληθώρα δράσεων και επιτυχημένων εκδηλώσεων,  κ. Σοφία Κασσοπούλου καλωσορίζοντας όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες, τους ευχήθηκε να έχουν μια δημιουργική χρονιά γεμάτη υγεία, στεκόμενη ιδιαίτερα στις δράσεις του συλλόγου και στην συμβολή του στην πολιτιστική και  κοινωνική αναβάθμιση της συνοικίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Ιδιαίτερη μνεία έκανε για τον μεγάλο πρωταθλητή της ποδηλασίας Στέλιο Βάσκο, που προέρχεται από τα σπλάχνα της συνοικίας, χαρακτηρίζοντας ως τον ήρωα των Τρικάλων, που γέμισε με περηφάνια όλους τους συγχωριανούς του και όλους τους Τρικαλινούς. Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά στον τελευταίο του ποδηλατικό άθλο, με τον γύρο της Ευρώπης σε 22 ημέρες, που ξεπέρασε τα ανθρώπινα όρια αντοχής, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι διανύει το 64ο έτος της ηλικίας του και βέβαια σε κάποιο σημείο θύμισε με γλαφυρό τρόπο στους παρευρισκόμενους το πρώτο ταξίδι που έκανε ο Στέλιος, μικρό παιδάκι ακόμα με το ποδήλατο του στην Αθήνα. Βραβεύοντας τον Στέλιο Βάσκο για την πολύχρονη προσφορά του στον αθλητισμό και τον τόπο, η Σοφία Κασσοπούλου εκπροσωπώντας τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρυών και όλους τους κατοίκους, του απένειμε τιμητική αναμνηστική πλακέτα και ένα πίνακα ζωγραφικής, στον οποίο απεικονίζεται αγωνιζόμενος ο ίδιος, τον οποίο φιλοτέχνησε η Τρικαλινή ζωγράφος Αργυρούλα Σίμου. Ο π. Χρύσανθος Κλάδης, εκ μέρους της ενορίας του Αγίου Αθανασίου και του εκκλησιαστικού συμβουλίου του δώρισε μια χειροποίητη θρησκευτική εικόνα.

Κατόπιν το λόγο πήρε εμφανώς συγκινημένος ο Στέλιος Βάσκος, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά την Πρόεδρο, τα μέλη του Συλλόγου και όλους τους συγχωριανούς για την αγάπη και την συμπαράσταση που του έδειξαν όλα τα χρόνια της καριέρας του, κάνοντας μια μικρή αναδρομή στις σημαντικότερες στιγμές της και στα ταξίδια-άθλους που επιχείρησε σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη και τα οποία έφερε σε πέρας, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.

Η όμορφη βραδιά έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα και φαγητό για όλους, προσφορά του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου των Καρυών, ενώ διανεμήθηκαν και τα 20 δώρα από ευγενικές χορηγίες Τρικαλινών επιχειρήσεων προς τον σύλλογο σε ισάριθμους τυχερούς.