Καραμανλής: Το Βατοπέδι δεν ήταν απλώς ένα μιντιακό κατασκεύασμα

«Το Βατοπέδι δεν ήταν απλώς ένα μιντιακό κατασκεύασμα», επεσήμανε σε στενούς του συνεργάτες ο Κώστας Καραμανλής, στο περιθώριο της απόφασης της Δικαιοσύνης που αθωώνει όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση Βατοπεδίου.

Πρόσθεσε μάλιστα, σύμφωνα με τη Real News, ότι «αυτό δεν αρκούσε για να λάβει το θέμα τις διαστάσεις που έλαβε». Οι καλά μυημένοι επιμένουν πως ακόμα και ξένοι παράγοντες συνέλαβαν στην υπονόμευση της τότε κυβέρνησης και στην υποδαύλιση της υπόθεσης, που είχε αναταράξεις στον χώρο της οικονομίας, της Δικαιοσύνης, της Εκκλησίας αλλά και έντονες πολιτικές συγκρούσεις.

Έμπειροι παρατηρητές επισημαίνουν τη συχνή παρουσία του τότε Αμερικανού πρόξενου στη Θεσσαλονίκη, Χόιτ Μπράιαν Γι, στη Μονή Βατοπεδίου πριν ακόμα ξεσπάσει η υπόθεση. Οι επισκέψεις αυτές του 40χρονου Αμερικανού στο Άγιο Όρος σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο ίδιος καθυστερούσε τη μετάβασή του σε άλλο πόσο, αλλά και η πεποίθησή του ότι κάτι σημαντικό θα συμβεί στη χώρα, ενισχύουν όλα αυτά τα σενάρια.

Ο πρώην πρωθυπουργός, αυτά τα εννέα χρόνια που απασχολεί η υπόθεση δεν είχε μιλήσει ποτέ, παρά μόνο μία φορά με αφορμή το θάνατο του στενού του συνεργάτη Γιάννη Αγγέλου, που επίσης είχε κατηγορηθεί. Μάλιστα τότε ο Κώστας Καραμανλής δήλωσε πως «το φως νικάει πάντα το σκοτάδι».

Αυτό επανέλαβε και στη γραπτή του δήλωση όταν έγινε γνωστή η ετυμηγορία του δικαστηρίου. Ο κ.Καραμανλής, σύμφωνα με συνομιλητές του, υποστηρίζει πως «το Βατοπέδι αποτέλεσε ορόσημο όχι απλώς για την πτώση της κυβέρνησής του, αλλά και για αλλαγή της ατμόσφαιρας σε όλη τη χώρα».

cnn.gr