Καπραβέλος: Θα μπορούσε το άνοιγμα των σχολείων να παραταθεί

Για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πανδημία, τη νέα μετάλλαξη Όμικρον, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στην ενημερωτική εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Παδιός στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο Διευθυντής της Β΄ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης Νίκος Καπραβέλος.

Ο κ. Καπραβέλος περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμνή στα νοσοκομεία της χώρας, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως συνεχίζεται η ασφυκτική πίεση στις ΜΕΘ και τις κλινικές με πολλούς νοσηλευόμενους από την μετάλλαξη Δέλτα και τις εισαγωγές να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη με διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και αυτό δυσκολεύει περαιτέρω το έργο των υγειονομικών να παρέχουν σωστές ιατρικές υπηρεσίες στους ασθενείς και να μπορέσουν να σώσουν ανθρώπινες ζωές, Αυτή την στιγμή νοσούν σε όλη τη χώρα πάνω από 2.000 υγειονομικοί και κρίνεται απαραίτητη η επίταξη γιατρών, ώστε να μπορέσει να σταθεί όρθιο το σύστημα υγείας.

«Μπορεί η Όμικρον να εμφανίζεται προς το παρόν με ελαφρύτερα συμπτώματα, χρειάζεται χρόνος όμως ακόμα να κατανοήσουμε την συμπεριφορά της. Και φυσικά μην βιαστούμε να πούμε πως ξεμπερδέψαμε με τον ιό. Ο κορονοϊός δεν θα τελειώσει εύκολα, εμείς θα τον τελειώσουμε με φυσική και τεχνική ανοσία. Γι΄αυτό θα πρέπει όλος ο κόσμος να εμβολιαστεί. Το εμβόλιο προστατεύει από τη σοβαρή νόσο και το θάνατο», σημείωσε ο Διευθυντής της Β΄ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου».

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα, ο κ. Καπραβέλος εξέφρασε την αντίθεση του σ΄αυτή την απόφαση, τονίζοντας πως «θα έπρεπε το άνοιγμα των σχολείων να πάρει μια μικρή παράταση, για να δούμε πως θα κυμανθεί η πορεία των κρουσμάτων. Έτσι όπως είναι τώρα τα πράματα, είναι μαθηματικά βέβαιο πως τα κρούσματα θα εκτοξευθούν με το άνοιγμα των σχολείων και οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες σε πολλά περιπτώσεις».