Κανένα Τρικαλινό σπίτι χωρίς ρεύμα!

images_copy_copy_copy_copy_copy

Πραγματοποιήθηκε προχθές στο Φρούριο η συγκέντρωση του Κινήματος Δεν Πληρώνω για το χαράτσι της ΔΕΗ. Παρευρέθηκαν άνθρωποι, όχι μόνο απ’ τα Τρίκαλα, αλλά και από Καλαμπάκα, Φαρκαδόνα και χωριά του Νομού.

Οι συγκεντρωμένοι πολίτες εκτίμησαν ότι το χαράτσι της ΔΕΗ αναδείχθηκε σε κεντρικό πολιτικό θέμα της περιόδου, διότι πρόκειται για ένα μέτρο άδικο, παράνομο, αντισυνταγματικό, εκβιαστικό και απάνθρωπο.

Το χαράτσι της ΔΕΗ είναι ασήκωτο για τον λαό. Το 30% τουλάχιστο αυτή τη στιγμή αδυνατεί και δεν το πληρώνει. Το ποσοστό των Ελλήνων που δεν θα μπορούν να το πληρώνουν θ’ ανεβαίνει συνέχεια: 40%, 50% … Όλος αυτός ο κόσμος ανήκει αντικειμενικά στο Κίνημα Δεν Πληρώνω.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω Τρικάλων από καιρό είχε τονίσει ότι το μέτρο για το χαράτσι της ΔΕΗ θα καταρρεύσει, θα καταργηθεί στην πράξη. Η επιβεβαίωσή μας ήρθε. Λόγω των κινημάτων Δεν Πληρώνω, των λαϊκών αντιδράσεων, του αγώνα της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ κι αρκετών Δήμων της χώρας, η ΔΕΗ ανακοίνωσε ήδη την αναστολή των διακοπών ηλεκτροδότησης, ενώ η κυβέρνηση στριμώχθηκε.

Οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν την ένταση της δράσης για να επιταχυνθεί η κατάρρευση και η οριστική κατάργηση του χαρατσιού. Σύνθημά μας: ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ! Αν επιχειρηθεί να κοπεί το ρεύμα οπουδήποτε για το χαράτσι, θα τους κόψουμε το χέρι! ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Η συγκέντρωση του Φρουρίου κατέληξε σε συγκεκριμένα μέτρα – δράσεις:

α) Το Κίνημα Δεν Πληρώνω συγκεντρώνει τους πληρωμένους λογαριασμούς των πολιτών του Νομού (τους πληρώνουμε, χωρίς το χαράτσι, στα ΑΤΜ των τραπεζών ή στις τράπεζες) και κατά ομάδες στέλλονται εξώδικα στη ΔΕΗ, με την επιφύλαξη για κάθε δικαίωμα από τις ζημιές μας, αν κοπεί το ρεύμα, ενώ συγχρόνως γίνεται κοινοποίηση και στην Αστυνομία, για να το ξέρει, ότι σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συνδράμει τυχόν παράνομες ενέργειες της ΔΕΗ.

β) Το Κίνημα Δεν Πληρώνω να στείλει εξώδικα στους ιδιώτες εργολάβους που είναι συμβεβλημένοι με τη ΔΕΗ για τη διακοπή του ρεύματος και να τους καλεί ν’ αποχωρήσουν.

γ) Συγκροτείται ομάδα δράσης που σε συνεργασία με τους τεχνικούς της ΔΕΗ θα παρεμβαίνει και δεν θα αφήνει να κοπεί το ρεύμα σε κανένα Τρικαλινό, κι αν κοπεί θα επανασυνδέεται αμέσως. Κανένας δεν θα ξεχειμωνιάσει και δεν θα πεθάνει απ’ το κρύο, επειδή το θέλει η απάνθρωπη κυβέρνηση και η τρόικα!

δ) Απ’ την ερχόμενη Κυριακή 27/11 αρχίζουν οι ομιλίες, συγκεντρώσεις, λαϊκές συνελεύσεις σε συνοικίες και γειτονιές της πόλης, αλλά και σε κωμοπόλεις και χωριά όλου του Νομού. Θα δοθεί πρόγραμμα των συγκεντρώσεων – λαϊκών συνελεύσεων. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω είναι υπόθεση όλου του Λαού!

Kίνημα Δεν πληρώνω