Καμμένος: Οι ΑΝΕΛΛ δεν θα ψηφίσουν για ΠτΔ

16760866

Το συνέδριο έκλεισε με την ψηφοφορία για τη στάση του κόμματος εν όψει της διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Όλοι οι βουλευτές -εκτός του Παναγιώτη Μελά ο οποίος βρισκόταν στο πάνελ του προεδρείου με τους άλλους βουλευτές- σήκωσαν το χέρι τους συμφωνώντας να μην ψηφίσει το κόμμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η στάση του κ. Μελά προκάλεσε τις αντιδράσεις των συνέδρων, ενώ ο πρόεδρος του συνεδρίου Παναγιώτης Σγουρίδης απευθυνόμενος στο σώμα ζήτησε να εκφραστεί δημοσίως η όποια διαφωνία. Δεν τοποθετήθηκε κανείς και σύμφωνα με τον κ. Σγουρίδη, «η απόφαση να μην ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι ομόφωνη».

«Δεν θα ψηφίσει ούτε ένας βουλευτής από τους Ανεξάρτητους Έλληνες για πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου που θα έχουμε εκλογές όσοι αντέξουν θα συνεχίσουν μαζί μας. Όσοι δεν αντέξουν ας κατέβουν τώρα από το καράβι». είπε ο κ. Καμμένος απευθυνόμενος στην Κ.Ο. του κόμματος, στον απόηχο του θορύβου που προκάλεσαν τις προηγούμενες ημέρες οι δηλώσεις του κ. Μελά, ο οποίος τελικά δεν έλαβε το λόγο στο συνέδριο.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης ότι δεν ανέδειξαν τις εργασίες του συνεδρίου «κι όταν το έκαναν το έκαναν βάζοντας τίτλους όπως “Διαλύονται”, αλλά ο σωστός τίτλος είναι “Θα τους διαλύσουμε”».
Για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι θα υπερασπιστεί τις κόκκινες γραμμές που θέτει.

Όπως είπε, «πατερίτσα ούτε είμαστε ούτε θα γίνουμε κανενός. Θα συνεργαστούμε με όλους τους Έλληνες, για να ανατρέψουμε το καθεστώς που υπηρετούν εκείνοι, ου στην καλύτερη περίπτωση έχουν ως αντάλλαγμα την καρέκλα, και στη χειρότερη τους κρατούν από τα βρώμικα λεφτά που πήραν από τους Ελληνες».

Τάχθηκε κατά της αναθεώρησης του συντάγματος, και υπέρ μιας Συντακτικής Βουλής, και κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να βρεθούν σε όλες τις γωνιές της χώρας «να συναντηθούν με όλους τους Έλληνες και να τους πουν ότι υπάρχει ελπίδα».

«Η τιμωρία αυτών που πρόδωσαν την Ελλάδα είναι κοντά. Αυτό είναι όρκος κι όχι υπόσχεση», κατέληξε ο κ. Καμμένος.

thepressproject.gr