Καμίνης: Διεκδικώ την ηγεσία με σκοπό να ενώσω την παράταξη

Την απόφασή του να διεκδικήσει την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Δευτέρας (ξενοδοχείο Athens Gate), ο κ. Καμίνης επεσήμανε ότι η κοινωνία είναι «όμηρος κλειστών πολιτικών κυκλωμάτων που την κρατούν καθηλωμένη στο χθες. Η χώρα ανάγκη από μια μεγάλη προοδευτική Δημοκρατική παράταξη, που ήταν πάντα η πιο γόνιμη ρήτρα των μεγάλων αλλαγών στη χώρα».

Όπως είπε, «μόνο μια τέτοια παράταξη μπορεί να ειναι αυθεντικά λαϊκή χωρίς τον λαϊκισμό που χαρακτηρίζει την κυβερνητική πλειοψηφία και πατριωτική χωρίς να είναι συντηρητική όπως η αξιωματική αντιπολίτευση».

Ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αποφάσισα να διεκδικήσω την ηγεσία, με πρωταρχικό σκοπό να ενώσω. Έχω εκπροσωπήσει την παράταξη νικηφόρα σε δύο εκλογές, με διαφορετικό αντίπαλο κάθε φορά. Επικρατήσαμε γιατί ήμαστε ενωμένοι Ενωμένη η παράταξη θα γίνει ξανά μεγάλη για να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας και όχι για να γίνει ένα δευτερεύων συμπλήρωμα».

Ο δήμαρχος Αθηναίων απηύθυνε έκκληση «σε κάθε δημοκρατικό προοδευτικό πολίτη και στους νέους εντός ή εκτός Ελλάδας να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια και να βάλουν την σφγραγίδα τους στην αυριανή Ελλάδα».

Στις 16.00 ο Γιώργος Καμίνης θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

«Και να εκλεγώ, παραμένω δήμαρχος»

«Και να εκλέγω, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Παραμένω δήμαρχος Αθηναίων» ξεκαθάρισε, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθήνα 984, στο δημοτικό συνδυασμό της παράταξης του, ο Γιώργος Καμίνης, το πρωί της Δευτέρας λίγο πριν προβεί στην επίσημη δήλωση ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του για τη θέση του προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Στην ίδια συνεδρίαση ο κ,. Καμίνης κάλεσε όσους δημοτικούς συμβούλους θέλουν, να στηρίξουν την προσπάθεία του, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι, η επιλογή είναι ελεύθερη και όχι δεσμευτική.

thetoc.g