Καλοκαιρινά μυστικά – Πώς επιλέγεις το σωστό καρπούζι!

Tο καρπούζι είναι αντικειμενικά ο βασιλιάς του καλοκαιριού. Άτομα κάθε ηλικίας το απολαμβάνουν δροσερό, δροσερό είχε με πιρούνι είτε με το χέρι.

Ο συγκεκριμένος καρπός είναι πλούσια πηγή παραίτητων βιταμινών, όπως της βιταμίνης C, Α, Β1, Β6, ενώ περιέχει μαγνήσιο, β-καροτένιο, κάλιο, διαλυτές φυτικές ίνες και λυκοπένιο.

Το καρπούζι αποτελείται κατά 90% από νερό, είναι διουρητικό και ιδανικό για να χάσεις βάρος, εάν δεν το τρως με το φτυάρι.

Μιας και τώρα το καλοκαίρι θα θες σίγουρα να το βάλεις στο σπίτι σου, αξίζει να μάθεις πώς να εξασφαλίζεις στον εαυτό σου το πιο γλυκό καρπούζι.

Πάμε να δούμε τι πρέπει να προσέξεις:

  • Προσοχή στο βάρος του. Οι ειδικοί αναφέρουν πως όσο πιο βαρύ είναι, τόσο πιο ώριμο θα είναι.
  • Αν δεις πως έχει αλλοιώσεις πάνω του, άστο. Σε περίπτωση που έχει ραγίσει ή είναι ζαρωμένο, κτλ.
  • Δες τι χρώμα έχει η βάση του. Όταν είναι κίτρινη, το καρπούζι είναι ώριμο.
  • Αν αγοράσεις μισό καρπούζι, κοίτα καλά τη φλούδα. Εάν είναι πράσινη και τα κουκούτσια είναι μαύρα, είσαι οκ.

neolaia.gr