Καλοκαιρινή τάρτα με ροδάκινα και κόκκινα φρούτα

Υλικά

για τη ζύμη

  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ φλ. ζάχαρη
  • ¾ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. βούτυρο, παγωμένο
  • ½ φλ. ξινόγαλο

για τη γέμιση

  • ½ φλ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. καλαμποκάλευρο
  • ½ κ.γ. κάρδαμο, τριμμένο
  • ροδάκινα, κομμένα σε φέτες
  • 1 φλ. σμέουρα, μύρτιλλα και φραγκοστάφυλα
  • ½ κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 3 κ.γ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
Διαδικασία

 
    1. Για την τάρτα με ροδάκινα, σμέουρα, μύρτιλλα και φραγκοστάφυλα ξεκινάμε φτιάχνοντας τη γέμιση. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο και το κάρδαμο.
    2. Προσθέτουμε όλα τα φρούτα, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε το δυόσμο και ανακατεύουμε.
    3. Μεταφέρουμε τα φρούτα σε πυρίμαχο σκεύος και τα απλώνουμε καλά.
 
  1. Για να ετοιμάσουμε τη ζύμη, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο και απαλά με τα χέρια μας το ανακατεύουμε με το αλεύρι. Κάνουμε γρήγορες κινήσεις ώστε το βούτυρο να παραμείνει κρύο.
  3. Τέλος προσθέτουμε το ξινόγαλα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  5. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού απλώνουμε το μείγμα της ζύμης πάνω από τα φρούτα.
  6. Ψήνουμε την τάρτα στον φούρνο για 40-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Καλό είναι να την απολαύσουμε την ίδια μέρα, σερβίροντάς τη με παγωτό ή χωρίς, αλλιώς την επόμενη μέρα χάνει λίγο από τη νοστιμιά και τη φρεσκάδα της.

cookout.skai.gr