Υλικά
για τη ζύμη
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¼ φλ. ζάχαρη
- ¾ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. βούτυρο, παγωμένο
- ½ φλ. ξινόγαλο
για τη γέμιση
- ½ φλ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. καλαμποκάλευρο
- ½ κ.γ. κάρδαμο, τριμμένο
- 5 ροδάκινα, κομμένα σε φέτες
- 1 φλ. σμέουρα, μύρτιλλα και φραγκοστάφυλα
- ½ κ.σ. χυμό λεμονιού
- 3 κ.γ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
Διαδικασία
-
- Για την τάρτα με ροδάκινα, σμέουρα, μύρτιλλα και φραγκοστάφυλα ξεκινάμε φτιάχνοντας τη γέμιση. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο και το κάρδαμο.
- Προσθέτουμε όλα τα φρούτα, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε το δυόσμο και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε τα φρούτα σε πυρίμαχο σκεύος και τα απλώνουμε καλά.
- Για να ετοιμάσουμε τη ζύμη, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και απαλά με τα χέρια μας το ανακατεύουμε με το αλεύρι. Κάνουμε γρήγορες κινήσεις ώστε το βούτυρο να παραμείνει κρύο.
- Τέλος προσθέτουμε το ξινόγαλα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Με τη βοήθεια ενός κουταλιού απλώνουμε το μείγμα της ζύμης πάνω από τα φρούτα.
- Ψήνουμε την τάρτα στον φούρνο για 40-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Καλό είναι να την απολαύσουμε την ίδια μέρα, σερβίροντάς τη με παγωτό ή χωρίς, αλλιώς την επόμενη μέρα χάνει λίγο από τη νοστιμιά και τη φρεσκάδα της.