Καλοκαιρινή ομελέτα με πιπεριά και κατσικίσιο τυρί

Βρήκαμε μια συνταγή για λαχταριστή ομελέτα που μπορείτε να απολαύσετε κάθε ώρα της ημέρας.

Η ομελέτα είναι ένα από τα πιάτα που δε βαριόμαστε ποτέ καθώς υπάρχουν τόσες πιθανές παραλλαγές που μπορούμε να κάνουμε αναλόγως με την όρεξη μας.

Aυτή η πεντανόστιμη συνταγή που προτείνει ο Σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος,
τόσο ελαφριά όσο και χορταστική, είναι το τέλειο φαγητό για ένα καλοκαιρινό τραπέζι μεταξύ φίλων ή ένα πρωινό που υπόσχεται να σας γεμίσει με ενέργεια για να απολαύσετε μια μεγάλη μέρα στην παραλία.

Υλικά συνταγής για καλοκαιρινή ομολέτα

8 αυγά
2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
2 κ.γ. Green Halapeno Sause, Tabasco
½ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 φλ. κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
½ φλ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο

Συνταγή για ομελέτα με τυρί

Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνο στην πιο πάνω θέση και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους βάζουμε τα αυγά, το αλάτι, την ρίγανη, το Tabasco και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός.
Ζεσταίνουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε ένα πυρίμαχο μαγειρικό σκεύος, σε μεσαία φωτιά.
Βάζουμε την πιπεριά στο σκεύος μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και μαγειρεύουμε το μείγμα για 30 δευτερόλεπτα-1 λεπτό, μέχρι να ζαρώσουν τα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας διαρκώς.
Περιχύνουμε τα λαχανικά με το μίγμα αβγών και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι ο πάτος της ομελέτας να πάρχει χρυσαφένιο χρώμα. Δε ξεχνάμε να ανασηκώνουμε την ομελέτα συχνά στις άκρες, έτσι ώστε να πέφτει από κάτω το άψητο αυγό.
Πασπαλίστε την ομελέτα με το θρυμματισμένο κατσικίσο τυρί και μεταφέρουμε το σκεύος στον φούρνο.
Ψήνουμε την ομελέτα μας για 2-3 λεπτά, μέχρι η κρούστα της να γίνει χρυσαφένια.
Αφήστε την ομελέτα για 3 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Πηγή: www.iefimerida.gr