Καλό Καλοκαίρι … από το σύλλογο Τρικαλινών Ζωγράφων

blaxou

 

 

 

Έληξε ακόμη μία  ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ , η 28η στη σειρά του μακροβιότερου  Συλλόγου των Τρικάλων, του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΚΑΛΙΝΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ. Ιδρύθηκε το 1984 και πρώτα μέλη του ήταν οι επιφανέστεροι των Τρικαλινών, στα γράμματα , στις επιστήμες, στις τέχνες  και στις επιχειρήσεις, καθώς και ελεύθεροι  επαγγελματίες και απλοί άνθρωποι, που ήταν όλοι τους οπλισμένοι με πλούσιο ταλέντο, μεγάλη υπομονή και επιμονή, πείσμα και  ατελείωτο μεράκι.

Δημιούργησαν έναν πυρήνα Τέχνης, που ολοένα μεγάλωνε, με την είσοδο νέων ταλέντων με διαφορετικές ειδικότητες, τεχνοτροπίες και χρήσεις υλικών. Και φθάσαμε στο σήμερα, ένας Σύλλογος δυνατός, με περισσότερα από 80 μέλη ενεργά, που δίνει καθημερινά χώρο σε νέους καλλιτέχνες, τους σπρώχνει στα πρώτα ντροπαλά βήματά τους, μπροστά και ψηλά και τους υποστηρίζει στις προσπάθειές τους. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΚΑΛΙΝΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ, θα είναι πάντα για όλους μια μεγάλη αγκαλιά και μια ζεστή φωλιά για να ζεστάνουν τα όνειρα και τις ελπίδες τους.

Ευχαριστώ όλους τους καλλιτέχνες για την συμμετοχή τους, για τα όμορφα δημιουργήματά τους, για την χαρά, την  υπερηφάνεια και το πλατύ χαμόγελο, που χάρισαν σε όλους τους επισκέπτες μας. Ήταν ευτυχία για όλους μας να βλέπουμε τη λάμψη στα μάτια τους και το χαμόγελο να στολίζει το πρόσωπο, που προηγουμένως ήταν σκεπτικό και προβληματισμένο. Αυτό μπορούμε να το πούμε ΕΠΙΤΥΧΙΑ – ΕΥΤΥΧΙΑ.

Ευχαριστούμε τον ΔΗΜΟ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ και δη τον ΟΑΠΚΦΑ « Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», την ηγετική  ομάδα και τα στελέχη του, που βοήθησαν τα μέγιστα για την Έκθεσή μας, την κ. Κάκλα , αρμόδια Αντιδήμαρχο , την Ιωάννα, την Βίκυ, τον Στέλιο για την τεράστια βοήθειά τους και τους επίσης αγαπημένους και φίλους Χορηγούς, τα μέσα ενημέρωσης, τις εφημερίδες των Τρικάλων της Λάρισας και των Αθηνών, που ασχολήθηκαν μαζί μας και προώθησαν την  δουλειά μας. Την καλή μας φίλη  Δημοσιογράφο κ. Λέλα  Κατεχάκη – Μπαταγιάννη για την προσφορά της. Επίσης τα ραδιόφωνα και τα κανάλια , που διέθεσαν χρόνο και αέρα για μας και τέλος τον ηλεκτρονικό Τύπο, που καθημερινά ενημέρωναν τους  φίλους και τους χρήστες του ΙΝΤΕΡΝΕΤ, με τις καταχωρήσεις τους και τα σχόλιά τους.

kakagianni_copy

Τελικά φίλοι μου, όλος ο κόσμος είναι μια γειτονιά….. Μας βρήκαν  μέσω του ΙΝΤΕΡΝΕΤ  οι χρήστες του,  από την γειτονική μας  ΒΟΣΝΙΑ – ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ και ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ της πόλης BIJELJINA, δια του Διευθυντού του   mr. SIMO LAKETITS, μας τίμησαν αποστέλλοντάς μας  πρόσκληση , για να λάβουμε μέρος στην  BIENALLΕ  της πόλης, με την ονομασία  , 3η International Art ColonyBrodacDvoroviBijeljina 2012 “ ,την οποία  αρχικά ευχαρίστως δεχθήκαμε , αλλά στο τέλος δεν μπορέσαμε να ξεπεράσουμε  το πρόβλημα της μετάβασής μας εκεί, μέχρι αυτή τη στιγμή  τουλάχιστον, λόγω έλλειψης μεταφορικού μέσου και οδηγού.  Τους ευχαριστούμε για όλες τις φιλότιμες προσπάθειες πού έκαναν . Ευχόμαστε στο μέλλον οι χώρες μας και όλες οι άλλες χώρες, που έχουν  οδηγηθεί οι ίδιες  και οι λαοί τους, σε αυτές τις απίστευτα τραγικές καταστάσεις, από δυνατούς ,κουφούς , τυφλούς και παρανοϊκούς   κλέφτες της Γης μας, να μας αφήσουν ήσυχους ΤΩΡΑ, για να τραβήξουμε το κουπί της γαλέρας της ζωής μας, όπως θέλουμε, όπου θέλουμε, όπως μπορούμε και όσο μπορούμε. Για να μπορούν οι λαοί να μιλούν μεταξύ τους, να γελούν, να γλεντούν, να αγκαλιάζονται, να είναι φίλοι , να ζωγραφίζουν και να τραγουδούν τους πόνους και τις χαρές τους μαζί, πιασμένοι χέρι- χέρι.

Χίλια ευχαριστώ στους συμπολίτες μας για την απίστευτα μεγάλη συμμετοχή τους στο Πολιτιστικό αυτό γεγονός της Πόλης μας και τα εξαιρετικά που έγραψαν και είπαν για μας. Επίσης να ευχαριστήσουμε όλες τις Σχολικές μονάδες, που δέχθηκαν το κάλεσμά μας και επισκέφτηκαν – μαθητές , δάσκαλοι και καθηγητές- την Έκθεσή μας, να δουν την προσπάθειά μας και να επικοινωνήσουν με τους δημιουργούς.

Τέλος θεωρούμε μία πολύ καλή και ελπιδοφόρα κίνηση των Τουριστικών μονάδων της περιοχής, που οδήγησαν τα γκρούπς των επισκεπτών τους, να δουν και τον  ξεχωριστό ιστορικό χώρο στο ΚΟΥΡΣΟΥΜ ΤΖΑΜΙ  με τα γύρω κτίσματα  και φυσικά να απολαύσουν τις δημιουργίες των  ΤΡΙΚΑΛΙΝΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ.

Και τώρα μεταξύ μας αγαπητοί μου Φίλοι- Συνάδελφοι. Θέλω να πω σε όλους και στον καθένα χωριστά πολλά και μεγάλα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Να σας πω απλά πως είστε όλοι σας ΥΠΕΡΟΧΟΙ. Επίσης να καλωσορίσω όλα τα νέα αστέρια – ταλέντα που θα είναι μαζί μας στην αμέσως επομένη προσπάθεια του Συλλόγου μας και να  ευχηθώ, να είστε γεροί και ευτυχισμένοι με τις οικογένειές σας και να θυμάστε πάντα ότι,

                « όσο από το πινέλο σας θα στάζει το  φως,

                                             Ακόμα  θα γεννιέται  η Ελπίδα   …… «

Κ Α Λ Ο     Κ Α Λ Ο Κ Α Ι Ρ Ι

                                                                     Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                    ΛΑΜΠΡΙΝΗ  ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ – ΒΛΑΧΟΥ