Κάλεσμα στους πολίτες να ακολουθήσουν το όραμα της «Νέας Αριστεράς» απηύθυνε από τα Τρίκαλα η Έφη Αχτσιόγλου

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με ομιλήτρια την Βουλευτή Έφη Αχτσιόγλου, διοργάνωσε το πρωί της Κυριακής στην αίθουσα εκδηλώσεων του μουσείου Τσιτσάνη, η «Νέα Αριστερά» στα Τρίκαλα.

Όπως κατέγραψε το trikalaIN.gr. η διεκδικήτρια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ πριν από λίγους μήνες, μετά την αποχώρηση της από το κόμμα έπειτα από την επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες των Τρικάλων να ακολουθήσουν το όραμα και τις ιδέες της «Νέας Αριστεράς», με φόντο τις ευρωεκλογές του ερχόμενου Ιουνίου.

Η Έφη Αχτσιόγλου άσκησε δριμεία κριτική στη κυβέρνηση για τις επιλογές της, με την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια να έχουν πιάσει οροφή για τα λαϊκά στρώματα και την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, ενώ κάποιοι λίγοι πάροχοι ενέργειας και επιχειρηματικοί όμιλοι παρουσιάζουν ασύλληπτα κέρδη, την ίδια ώρα που ο κόσμος υποφέρει και δεν μπορεί να επιβιώσει. Παράλληλα εκτενή αναφορά έκανε για τα αγροτικά θέματα, επισημαίνοντας την ανάγκη στήριξης των αγροτών της Θεσσαλίας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες καθώς και στη χάραξη συνολικού σχεδίου για τη χώρα αναδιάρθρωσης της αγροτικής παραγωγής αλλά και στήριξης της υπαίθρου.

Επισημάνθηκε η αφετηρία για τη συγκρότηση ενός νέου ανοιχτού, ενωτικού, αριστερού, προοδευτικού και οικολογικού πολιτικού κόμματος, μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής αριστεράς, που θα οικοδομήσει σχέσεις ειλικρίνειας και αξιοπιστίας με την κοινωνία.

Χαρακτήρισε σημαντική τη μάχη των ευρωεκλογών για την Ελλάδα και την Ευρώπη, όπου δυστυχώς πλανάται το φάντασμα της άκρας δεξιάς και τόνισε πως «είμαστε εδώ για να μείνουμε και να φτιάξουμε μια σταθερή πολιτική δύναμη έκφρασης των αριστερών και προοδευτικών πολιτών.»