Κάλεσμα σε νέους/ες του Δήμου Τρικκαίων: Γίνε Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων!

Κάλεσμα σε νέους και νέες του Δήμου Τρικκαίων, για συμμετοχή στο Μητρώο Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, απευθύνει το Σώμα. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Νέοι του Δήμου Τρικκαίων εάν είστε ηλικίας από 14 έως 28 ετών, έχετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε ενεργά στα κοινά του δήμου μας, εγγραφόμενοι στο Μητρώο του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Τρικκαίων για τη νέα θητεία 2024-2025. Η συμμετοχή σας είναι κρίσιμη για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της πόλης μας.

 

Τι είναι το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων;

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων (ΔΣΝ) είναι ένας θεσμός που δίνει φωνή στους νέους του δήμου μας. Αποτελείται από νέους που επιθυμούν να συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων και στη διαμόρφωση πολιτικών που τους αφορούν άμεσα. Το ΔΣΝ λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ των νέων και των αιρετών αρχών του δήμου, προωθώντας τις ανησυχίες, τις ιδέες και τις προτάσεις των νέων σε θέματα όπως η υγεία, η κοινωνία, η εκπαίδευση, η απασχόληση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

 

Γιατί να συμμετάσχεις;

 

  1. Έκφραση απόψεων: Μέσω του ΔΣΝ, μπορείτε να εκφράσετε τις απόψεις σας και να προτείνετε λύσεις σε ζητήματα που σας αφορούν και επηρεάζουν την καθημερινότητά σας.
  2. Συμμετοχή στις αποφάσεις: Έχετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε στη λήψη αποφάσεων που θα διαμορφώσουν το μέλλον του δήμου μας.
  3. Ανάπτυξη δεξιοτήτων: Η συμμετοχή σας θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε σημαντικές δεξιότητες, όπως η ομαδική εργασία και η διαχείριση έργων.
  4. Δημιουργία δικτύων: Θα γνωρίσετε νέους ανθρώπους με παρόμοια ενδιαφέροντα και στόχους, δημιουργώντας πολύτιμες φιλίες και συνεργασίες.
  5. Εθελοντική προσφορά: Η συμβολή σας στο ΔΣΝ είναι μια μορφή εθελοντισμού που προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στην τοπική κοινωνία των Τρικάλων.

 

Τι κάνει το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων;

 

Το ΔΣΝ υλοποιεί ποικίλες δράσεις και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη βελτίωση της ζωής των νέων στον δήμο μας. Κάποιες από αυτές περιλαμβάνουν:

– Διοργάνωση εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων για την προώθηση του πολιτισμού και του αθλητισμού.

– Συμβολή σε προγράμματα εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης.

– Υποστήριξη δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος.

– Ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης και την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων.

– Συνεργασία με άλλους φορείς και οργανισμούς για την προώθηση των δικαιωμάτων και των αναγκών των νέων.

 

Πώς να εγγραφείτε

Η διαδικασία εγγραφής είναι απλή. Συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής  ΕΔΩ  μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Μην χάσετε αυτή την ευκαιρία να γίνετε ενεργά μέλη του Δήμου μας και να συμβάλλετε στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους. Γιατί μην ξεχνάτε ότι εμείς είμαστε το μέλλον!

Η φωνή μας μετράει! Ελάτε να την κάνουμε να ακουστεί!