Κάλεσμα πνευματικής συμμετοχής στη λιτανεία του Επιταφίου

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, αποκλεισμένοι στα σπίτια μας μακριά από τις εκκλησίες μας, χρειαζόμαστε να νοιώσουμε ότι είμαστε πιο κοντά ο ένας στον άλλο, πιο κοντά στους συνανθρώπους μας που πάσχουν και είναι στα γηροκομεία στα θεραπευτήρια στις κλινικές αποκατάστασης, στα Νοσοκομεία στα κέντρα πρόνοιας και να τους πούμε ότι είμαστε δίπλα τους.

Να απευθυνθούμε σε αυτούς που δυστυχούν, που πεινούν, που κρυώνουν που δεν έχουν να δώσουν φαγητό στα παιδιά τους. Τα κοινά όπλα μας αυτή τη στιγμή, είναι η φωνή και η ψυχή μας.

Θέλοντας να στείλουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης, ενότητας και συσπείρωσης, σας καλώ να συμμετάσχετε πνευματικά στην λιτανεία του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου 2020, 9.30 το βραδύ, υψώνοντας  την φωνή μας με το “Ω γλυκύ μου έαρ”, ως κραυγή ικεσίας και κάλεσμα αλληλεγγύης.

Σας προσκαλώ  την Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου 2020 στις 9:30 το βράδυ, να ψάλουμε από τα μπαλκόνια μας, με τις οικογένειες, τα παιδιά μας με λαμπάδες και φαναράκια τα Εγκώμια του Επιταφίου με κορυφαίο το «Ω Γλυκύ μου Έαρ».

Στις δύσκολες ώρες που περνάει όλη η ανθρωπότητα και η Ελλάδα μας ας κρατήσουμε το Έθιμο και την παράδοση της συνάντησης των Επιταφίων με την συνάντηση των φωνών και των προσευχών μας από τις βεράντες και τις αυλές των σπιτιών μας.

Ευχές για  γρήγορη επάνοδο στην κανονικότητα και στις δουλειές μας.

Χρόνια Πολλά-Καλό Πάσχα-Καλή Ανάσταση σε όλους.

 

Ο Πρόεδρος της Παν. Ομ. Χορ. &Διευθ. Χορ.

 

Νίκος Ευθυμιάδης