Κάλεσμα ΜέΡΑ25 στην αντιπολεμική διαδήλωση στα Τρίκαλα

ΣΤΟΠ στην εισβολή του Πούτιν

ΣΤΟΠ σε κάθε ΝΑΤΟϊκό σχέδιο εμπλοκής σε αδιέξοδη πολεμική κλιμάκωση

ΕΙΡΗΝΕΥΣΗ μέσα από την διπλωματία των λαών, όχι των πολεμοχαρών ολιγαρχών

 

Η 24η Φεβρουαρίου, δυστυχώς, θα μείνει στην ιστορία ως μαύρη μέρα για την Ευρώπη. Τα γεωπολιτικά παιχνίδια Πούτιν και ΝΑΤΟ, τελικά, γέννησαν πόλεμο. Σήμερα, προέχει να σταματήσει η εισβολή, να επιστρέψουν τα Ρωσικά στρατεύματα στη βάση τους και να ξεκινήσει μια νηφάλια ειρηνευτική διαδικασία. Προέχει ακόμα να παλέψουμε ώστε να μην υπάρξει καμία εμπλοκή της Ελλάδας σε μια αδιέξοδη, επικίνδυνη σύρραξη στην περιοχή μας.

 

Η άμεση κατάπαυση του πυρός και η Διαρκής Ειρήνη είναι το ζητούμενο. Είναι όμως δεδομένο ότι, με αυτές τις ηγεσίες στην Μόσχα, στην Ουάσιγκτον και στις Βρυξέλλες οι οποίες είτε πυροδότησαν είτε ανέχθηκαν τις εντάσεις που μας οδήγησαν εδώ, μια πραγματική ειρηνευτική διαδικασία είναι αδύνατη.

 

Για αυτό, το DiEM25, το ΜέΡΑ25 και η Προοδευτική Διεθνής καλούμε τα λαϊκά προοδευτικά κινήματα στη Ρωσία, την Ουκρανία, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο να ενεργοποιηθούν ώστε να αφοπλίσουν το διεθνές στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα και να το αντικαταστήσουν με την διπλωματία των λαών που μόνο στόχο μπορεί να έχει την μεταξύ τους αλληλεγγύη και συνεργασία.

 

Απαιτούμε να μην υπάρξει καμία εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

Να κλείσουν οι νατοϊκές βάσεις στη χώρα μας ώστε  να μην χρησιμοποιηθούν ποτέ ως πολεμικά ορμητήρια.

Καλούμε τους πολίτες των Τρικάλων να βρεθούν στην αντιπολεμική διαδήλωση την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στις 12 μ.μ. στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου.

 

Ο.Β. Μέρα 25 ΤΡΙΚΑΛΩΝ