Κάλεσμα ΚΚΕ(μ-λ) Τρικάλων σε συγκέντρωση για την επέτειο της δολοφονίας του Π.Φύσσα

Aυτόν τον Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 9 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη δολοφόνο Ρουπακιά. Η δολοφονία αυτή, αποτέλεσε μια ακόμα δράση της φασιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής η οποία με τις πλάτες του συστήματος προχωρούσε σε μια σειρά από δολοφονικές και τρομοκρατικές επιθέσεις ενάντια σε πρόσφυγες, μετανάστες, απεργούς, αγωνιστές και δημοκρατικούς ανθρώπους. Ακόμα, δύο χρόνια μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής στο δικαστήριο, αποδείχθηκε με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι το σύστημα δεν είχε καμία πρόθεση να την «εξαφανίσει» ως μελανό σημείο στην «αστική δημοκρατία» παρά μόνο να βρει νέους τρόπους και μέσα, έτσι ώστε να αποκτήσει νέα βέλη στην φαρέτρα της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής.
 

Οι απελευθερώσεις καταδικασμένων στελεχών, τα ρεπορτάζ ξεπλύματος των φασιστών με την «καλή τους διαγωγή» αλλά και η δημιουργία νέων φασιστικών σχηματισμών (κόμμα Κασιδιάρη) δείχνουν ότι το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης δεν ξεχνά ότι οι φασίστες είναι παιδιά του και στην επόμενη ημέρα θα τους χρειαστεί ξανά.  

Το σύστημα εξέθρεψε τους φασίστες δολοφόνους της Χ.Α. με σκοπό να έχει ένα ακόμα εργαλείο στην προσπάθεια του να προωθήσει την πολιτική της φασιστικοποίησης. Δεν είναι τυχαία η περίοδος στην οποία ενισχύθηκε και προβλήθηκε (περίοδος μνημονίων) με σκοπό να παγιδεύσει κομμάτια του λαού που βίωναν την πρωτόγνωρα τρομακτική λεηλασία στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους, σε αντιλήψεις εθνικιστικές, προβάλλοντας ως υπαιτίους της κρίσης και της φτώχειας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αθωώνοντας έτσι τις κυβερνήσεις και τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά τους. Ταυτόχρονα αποτελούσε και εφεδρεία για το σύστημα στην προσπάθεια να καταστείλει τον αγωνιζόμενο λαό που εκείνη την περίοδο διάλεγε τον δρόμο του αγώνα για να απαντήσει στην επίθεση που δεχόταν.

Σήμερα οι λαοί όλου του κόσμου βιώνουν μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους. Οι αντιθέσεις μεταξύ των ιμπεριαλιστών έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο παρόξυνσης με την εστία της Ουκρανίας να φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο ενός γενικευμένου πολέμου, καταστροφικού για όλη την ανθρωπότητα Οι τοποθετήσεις για το «τέλος της εποχής της αφθονίας» αποτελούν πρόκληση για τους λαούς που αντιμετωπίζουν καθημερινά την φτώχεια και την ανεργία, που αφήνονται στο έλεος της επισιτιστικής κρίσης που έρχεται, που ετοιμάζονται για ένα χειμώνα που το ρεύμα και η θέρμανση θα είναι είδη πολυτελείας.

Με βάση αυτή την πραγματικότητα το σύστημα γνωρίζει πολύ καλά ότι οι λαοί θα βγουν στο δρόμο για να διεκδικήσουν την ζωή τους. Ήδη σε μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες εργαζόμενοι προχωρούν σε απεργίες και κινητοποιήσεις ενώ στην χώρα μας τα παραδείγματα των τελευταίων μηνών είναι πολλά (Cosco, ΛΑΡΚΟ, Πετρέλαια Καβάλας και Μαλαματίνα). Στην προσπάθεια του να πνίξει τις λαϊκές αντιδράσεις προωθεί παγκοσμίως την πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής, με σκοπό να δημιουργήσει ένα αντιδραστικό κλίμα με τον περιορισμό των λαϊκών ελευθεριών, την ποινικοποίηση της διακίνησης ιδεών και την ένταση της κρατικής καταστολής.

Έτσι και στην χώρα μας, προχωρά στην όξυνση της καταστολής ενάντια στον λαό και τους αγώνες του,  την ιδεολογική παρέμβαση με το ξέπλυμα των αμερικανόθρεφτων νεοναζί του Αζόφ, την προώθηση της αντίληψης ότι ο λαός πρέπει θυσιαστεί για τα ΝΑΤΟικά σχέδια, το χτύπημα στον συνδικαλισμό και το δικαίωμα στην απεργία σε νομικό επίπεδο (ν.4808) αλλά και κινηματικό (πχ. χτύπημα απεργών στη Μαλαματίνα), την κατάργηση του ασύλου και την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές και τέλος τις δίκες και τις παρακολουθήσεις αγωνιστών του κινήματος.

Αυτή την πολιτική έρχονται και εξυπηρετούν τα φασιστικά μορφώματα που θρέφει το σύστημα. Ο μόνος τρόπος για να τσακιστεί ο φασισμός και η πολιτική της φασιστικοποίησης είναι ο λαός να βγει στον δρόμο και να παλέψει για το δικαίωμα στην ζωή! Να συγκροτήσει κίνημα Αντίστασης-Διεκδίκησης ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο, την φτώχεια, τον φασισμό και το μαύρο μέλλον που του ετοιμάζουν!

 

Όλοι στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις!

Συγκέντρωση την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη στις 7 μμ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Ο Παύλος Φύσσας ζει, ενάντια στο φασισμό σε αγώνες μας καλεί!