Κακοκαιρία στα Τρίκαλα: Χωρίς ανησυχία οι στάθμες Πηνειού και Ληθαίου αυτή την ώρα

Σημαντική βροχόπτωση πλήττει από το πρωί την περιοχή των Τρικάλων, χωρίς όμως να έχουν αναφερθεί σοβαρά προβλήματα. Οι δρόμοι στο νομό παραμένουν βατοί, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά παρά την έντονη ολισθηρότητα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι στάθμες των ποταμών Πηνειού και Ληθαίου δεν παρουσιάζουν ανησυχητική άνοδο. Τα υδάτινα ρεύματα κινούνται σε φυσιολογικά επίπεδα, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να παρακολουθούν την εξέλιξη των φαινομένων.

Οι κάτοικοι  της ευρύτερης περιοχής ανησυχούν ιδιαίτερα για την εξέλιξη του φαινομένου, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων θα βρέχει όλη νύχτα στο νομό. Τα πλημμυρικά φαινόμενα προέρχονται κυρίως από τον ορεινό όγκο, όμως, μέχρι στιγμής, η κατάσταση παραμένει ελεγχόμενη και σχεδόν φυσιολογική, σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις.

Οι αρχές συστήνουν προσοχή στις μετακινήσεις, ιδιαίτερα σε σημεία όπου παρατηρείται επιφανειακή συγκέντρωση υδάτων.

Στο πεδίο βρίσκονται τα συνεργεία της Π.Ε. Τρικάλων με επικεφαλής την Αντιπεριφερειάρχη  Χρύσα Ντιντή και όλους τους περιφερειακούς συμβούλους.