Καιρός για πίτες με γλυκιά κολοκύθα

Φανταστικές συνταγές για γλυκές και αλμυρές πίτες και πιτάκια με πρωταγωνίστρια τη στρουμπουλή, πορτοκαλοκίτρινη, κολοκύθα που μπαίνει στην εποχή της.

Υλικά συνταγής:  2 φύλλα ζύμη κουρού ή σφολιάτα, 500 γρ.κολοκύθα κίτρινη, τριμμένη σε χοντρό τρίφτη, 1 φλιτζάνι του τσαγιού    σησαμέλαιο 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη, 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα ψιλοκοκομμένη, 1/2 φλιτζάν ινδοκάρυδο, 2-3 κουταλιές της σούπας ρούμι, 1 1/2 κουταλιά της σούπας κανελογαρίφαλο, ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής  Βάζετε την κολοκύθα σε κατσαρόλα και την αχνίζετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να βγάλει όλο το νερό της. Αφήνετε να στραγγίξει και να κρυώσει καλά. Βάζετε την κολοκύθα σε μια λεκάνη, προσθέτετε τη ζάχαρη, το ρούμι, τα καρύδια, το μισό λάδι, την κανέλα, το γαρίφαλο και το ινδοκάρυδο και ανακατέβετε καλά. Ανοίγετε το ένα φύλλο ζύμης πάνω σε επίπεδη επιφάνεια. Το αλείφετε με σησαμέλαιο και απλώνετε τη μισή ποσότητα από τη γέμιση. Τυλίγετε ρολό από τη μεγαλύτερη πλευρά. Κάνετε το ίδιο με το άλλο φύλλο και τα υπόλοιπα υλικά. Aλείφετε με λίγο σησαμέλαιο.Ψήνετε για 45’ στους 180° C σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις. Το σερβίρετε κομμένο σε φέτες, αφού πασπαλίσετε με άχνη.