Καιρός: Έρχεται ισχυρή καταιγίδα 72 ωρών – Στο “κόκκινο” τα Τρίκαλα

Ο καιρός θα παρουσιάσει έντονη αστάθεια από σήμερα έως και το Σάββατο, με την κακοκαιρία να επηρεάζει μεγάλο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Δημήτρη Παπαϊωάννου, η Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται να είναι οι πιο δύσκολες ημέρες, με εκτεταμένα και έντονα φαινόμενα, τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν τοπικές πλημμύρες.

 
Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, μετεωρολόγος του Action24, προειδοποιεί για ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες σε περιοχές όπως η Πελοπόννησος, η Δυτική Στερεά , η Ήπειρος, η Δυτική Θεσσαλία και η Κρήτη. Ασθενέστερα φαινόμενα προβλέπονται για τη Θράκη και το Αιγαίο. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και το Σάββατο, με τον καιρό να βελτιώνεται από την Κυριακή, οπότε και η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 28°C.
 

Για την επόμενη εβδομάδα, οι προγνώσεις είναι αισιόδοξες, με γενικά αίθριο καιρό και άνοδο της θερμοκρασίας έως τους 30°C. Στην Αττική, οι νεφώσεις θα αυξηθούν από το μεσημέρι και μετά, κυρίως στα βόρεια και βορειοδυτικά του νομού, όπου υπάρχει πιθανότητα για τοπικές μπόρες ή και καταιγίδες. Στον αντίποδα, η Θεσσαλονίκη θα έχει καλύτερο καιρό, χωρίς βροχές και με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 27°C.

Ο κ. Παπαϊωάννου επισήμανε ότι οι πιο έντονες βροχοπτώσεις της κακοκαιρίας θα εντοπιστούν κυρίως στην Εύβοια και την Κρήτη, όπου αναμένονται υψηλά ύψη βροχής μέχρι και το Σάββατο.

newsbomb.gr