Και την Καθαρά Δευτέρα εκδηλώσεις σε χωριά του Δήμου Τρικκαίων

Παρότι ο καιρός δεν ήταν με το μέρος των εκδηλώσεων, ο Δήμος Τρικκαίων, οι Δημοτικές Κοινότητες και κατά τόπους Πολιτιστικοί Σύλλογοι πραγματοποίησαν τις εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα του 2025. Σε περιοχές και χωριά, όπως Αγία Μονή, Αρδάνι, Γοργογύρι, Δενδροχώρι, Διαλεκτό, Καλονέρι, Κεφαλόβρυσο  Μεγαλοχώρι, Μεγάρχη, Παλαιόπυργος, Ράξα, Ρίζωμα, Πρόδρομος, Σπαθάδες, Μεγάλα Καλύβια με τον καραγκούνικο γάμο, οι τρικαλινοί και οι επισκέπτες υποδέχθηκαν τη Σαρακοστή, πέταξαν χαρταετό -όπου οι καιρικές συνθήκες το επέτρεπαν – και γεύτηκαν φασολάδα, προσφορά των διοργανωτών, αλλά και άλλα εδέσματα που συνάδουν με την ημέρα και τη νηστεία.
Ο χορός και οι ευχές για “Καλή Σαρακοστή” βρίσκονταν στην ημερήσια διάταξη, ολοκληρώνοντας τον εορτασμό του τριημέρου. Στελέχη του Δήμου Τρικκαίων, όπως οι οι Τάκης Παζαΐτης, Μιχάλης Λάππας, Αποστόλης Παππάς, Εφη Λεβέντη, Κώστας Αργυρίου, Χρήστος Ζαραμπούκας βρέθηκαν στα χωριά, παίρνοντας μέρος στις εκδηλώσεις, γιόρταζοντας με τους κατοίκους.
Σε κάποια χωριά, η εταιρεία ΜΑΣΟΥΤΗΣ χορήγησε δωρεάν χαρταετούς, συμβάλλοντας στη διατήρηση του εθίμου. Ο Δήμος Τρικκαίων ευχαριστεί την εταιρεία για την προσφορά της.
Οοι εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας ολοκλήρωσαν πλέγμα εκδηλώσεων που προαγρμμάτισε και υλοποίησε ο Δήμος Τρικκαίων συνολικά για τις Απόκριες 2025, με Τζμάλα, Φανό Κοζάνης, παιδικό αποκριάτικο πάρτι και παραδοσιακό εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας.