Και ο Στέφανος Βαβύλης υπέρ της προσωρινής κατάργησης της Θείας Μετάληψης

Την δική του άποψη σχετικά με το θέμα του κορονοϊού και το αν θα πρέπει οι πιστοί να λαμβάνουν από τις εκκλησίες την Θεία Μετάληψη, καταθέτει και τεκμηριώνει ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος Αντιπολίτευσης στον Δήμο Τρικκαίων Στέφανος Βαβύλης, με σχετική του ανάρτηση στα socialmedia. Μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Επειδή το ενδιαφέρον μου έγκειται στην πόλη μου, στα Τρίκαλα, μετά και την τοποθέτηση του πρωτοσύγκελου δεν θα μπορούσα να σωπάσω.
Δε θα μπω στη διαδικασία να τεκμηριώσω επιστημονικά τα αυταπόδεικτα. Άλλωστε προς τούτο πήραν θέση ο ιατρικός και ο οδοντιατρικός σύλλογος Τρικάλων, τους οποίους και ευχαριστούμε για το ότι επέδειξαν απόλυτη υπευθυνότητα.
Πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε η αναστολή της λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, με σκοπό την υγειονομική προστασία των πολιτών και εμείς ακόμα συζητάμε το αν μπορεί ή όχι να μεταδοθεί ο ιός μέσω της μετάληψης. Κυρίες και κύριοι ο συγκεκριμένος ιός δεν επιδεικνύει κανέναν θρησκευτικό ρατσισμό. Δύνανται να κολλήσουν τόσο οι χριστιανοί όσο και οι μη χριστιανοί.
Σε μια περίοδο που πρέπει να μεριμνούμε για την υγειονομική προστασία του συνόλου αλλά και για την ψυχραιμία, η μόνη υπεύθυνη (και αν θέλετε και χριστιανική καθώς αγαπάτε αλλήλους) στάση είναι η προστασία του εαυτού μας και του συνανθρώπου.
Καλώ, λοιπόν, τους συμπολίτες μου να αγνοήσουν όσα λέχθησαν για τη θεία μετάληψη από οποιονδήποτε δίνει ανάλογες παροτρύνσεις, και να φροντίζουν να τηρούν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για να σταματήσουμε τη διάδοσή του ιού.
Ευτυχώς στα Τρίκαλα ακόμα δεν είχαμε κρούσμα. Ας μεριμνούμε όσοι απευθυνόμαστε στους συμπολίτες μας, ανεξαρτήτως θεσμικού ρόλου, να διασφαλίζουμε την ασφάλεια τους».