Και… εκλογές τον Ιανουάριο!

Τις τελευταίες μέρες στο Μέγαρο Μαξίμου ακούγεται ένα νέο σχέδιο που οδηγεί τις εκλογές αμέσως μετά τις γιορτές, στα τέλη του Ιανουαρίου και μαλιστα γύρω στις 25, (δηλαδή την Κυριακή, 27/1), ώστε να συμπέσουν με την πρώτη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι και ο προεκλογικός αγώνας θα έχει επετειακό χαρακτήρα νίκης, καθώς θα ακολουθεί τις καλοκαιρινές φιέστες για την έξοδο από τα μνημόνια. Οι εισηγητές αυτού του σχεδίου, που στηρίζει και ισχυρό πρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ που ασχολείται με τα αυτοδιοικητικά, θεωρούν ότι κοντά στον Ιανουάριο ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να κάνει μια εκλογική έκπληξη, αφού πρώτα θα έχει στρώσει το έδαφος για τη δημιουργία θετικού κλίματος στα νοικοκυριά μέσα στις γιορτές.

Πώς και πότε μπορεί να γίνει αυτό; Αφού θα έχει δοθεί η 13η σύνταξη, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως «παυσίπονο» στις μόνιμες περικοπές των συντάξεων έστω και για ένα μόνο χρόνο, αφού θα έχουν μοιραστεί όσο περισσότερα κοινωνικά επιδόματα γίνεται μέσω των «αντίμετρων» και βέβαια αφού εχουν γίνει εκατοντάδες νέοι διορισμοί στο δημόσιο, βασισμένοι στην αναλογία «μια προς μια» μεταξύ προσλήψεων και αποχωρήσεων.

Έτσι, οι υποστηρικτές αυτής της επιλογής, θεωρούν ότι έστω και για λίγο, όσο χρειάζεται μέχρι τις εκλογές, το αρνητικό κλίμα για την κυβέρνηση θα αναστραφεί και θα δημιουργηθεί μια νέα πλειοψηφική συμμαχία με τους πολύ αδύναμους οικονομικά πολίτες.