Ο καγιανάς είναι κάτι παραπάνω από απλό φαγητό… Είναι ανάμνηση, άρωμα από καλοκαίρι, γεύση παιδικών χρόνων. Ο Πέτρος Συρίγος έχει την καλύτερη συνταγή.
Υλικά – Καγιανάς
- 6 αυγά
- 6 ντομάτες
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 150 γρ φέτα
- Αλάτι & πιπέρι
Για το ψωμί
- 1 φέτα ψωμί χοντροκομμένη
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο
Διαδικασία
Θες ένα εύκολο και γρήγορο γεύμα; Ο καγιανάς είναι η λύση. Είναι ένα απλό αλλά γευστικό φαγητό, που συνδυάζει αυγά με ντομάτα και συχνά συνοδεύεται από φέτα ή λουκάνικο. Μπορείς να φας καγιανά ή αλλιώς στραπατσάδα, είτε ως πρωινό είτε ως ελαφρύ μεσημεριανό ή και βραδινό.
Πώς μπορείτε όμως να φτιάξετε το αγαπημένο φαγητό εύκολα και γρήγορα;
Κόβουμε χοντρό καρέ τις ντομάτες και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι, που εχουμε βάλει να κάψει καλά. Σωτάρουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους ανακατεύοντας συνεχώς.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα βάζουμε στο τηγάνι με τις ντομάτες σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε ανα διαστήματα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Δεν θέλουμε να στεγνώσει τελείως. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σπάμε σε χοντρά κομμάτια την φέτα.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το σκόρδο και φρυγανίζουμε το ψωμί και απο τις δύο μεριές. Σερβίρουμε πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί με ρόκα baby. Μπορείτε βέβαια να προσθέσετε και λουκάνικο, ή ακόμα και μπέικον, ανάλογα με τα γούστα σας.