Κ. Σκρέκας στον ΣΚΑΪ: «Τα σωστά και τα λάθη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» (βίντεο)

skai 6

«Πρέπει να περιμένουμε το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων και αναλόγως θα τοποθετηθούμε» δήλωσε στην εκπομπή ΣΚΑΪ στις 6, στην οποία ήταν προσκεκλημένος το απόγευμα της Δευτέρας ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και Πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας. «Ακούμε πολλά» είπε «πολλές δηλώσεις, εξαγγελίες και ακόμη δεν έχουμε δει αποτέλεσμα… Δεν ξέρω τι περιθώριο έχουμε να το πηγαίνουμε από Eurogroup σε Eurogroup το θέμα μας, καθώς η χώρα μας χρειάζεται ρευστό και σταθερότητα».

«Κανένας δε σου χαρίζει τίποτα» συμπλήρωσε ο κ. Κώστας Σκρέκας για να τονίσει ότι «θα πρέπει να δούμε τελικά τι σημαίνει ανάσα αξιοπρέπειας, την οποία όλοι ζητάμε. Αξιοπρέπεια σημαίνει άραγε να πάμε να ζητάμε συνέχεια δανεικά ή να φτιάξουμε την οικονομία μας, να διορθώσουμε τα λάθη και να μην έχουμε ανάγκη τα δανεικά;
Εμείς τι κάνουμε τώρα; Πάμε και ζητάμε να δανεικά για να αποπληρώσουμε τα ομόλογα τα οποία λήγουν και άλλα δανεικά για να περιορίσουμε τη λιτότητα. Εγώ λοιπόν λέω να διορθώσουμε τα λάθη μας…».
Ο κ. Κώστας Σκρέκας εκτίμησε ότι «η διαπραγμάτευση δεν πάει καλά. Κάθε μήνα μπαίνουμε μέσα 1 δις. μέσα. Η αγορά έχει στεγνώσει εντελώς, γιατί οι Τράπεζες τα λεφτά πια τα δίνουν στην Κυβέρνηση. Επίσης αυξήθηκαν τα κόκκινα δάνεια. Τα επισφαλή δάνεια αυξήθηκαν σημαντικά. Η διαπραγμάτευση πρέπει να τελειώσει γρήγορα και να πετύχουμε πράγματα και να αντιστραφεί το κλίμα».
Όσο για το τι έφταιξε και η Ν.Δ. έχασε τις εκλογές; «Κάναμε πολλά σωστά πράγματα» είπε «μεγάλες και σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Αυτά τα σωστά δεν τα επικοινωνήσαμε έτσι όπως έπρεπε, είναι γεγονός αυτό».

{youtube}ipGOyMcZdo8{/youtube}

 

 

.